Afbeelding
Foto: Sander van Gils

COMBINATIE95 WIL MEER DUIDELIJKHEID OVER HUISHOUDELIJKE HULPTOELAGE

'Graag óók Wmo-cliëntendag organiseren in dorp Liempde'

De gemeenteraadsfractie van Combinatie95 dringt bij wethouder Eric van den Broek (Sociale Zaken) aan op een Liempdse cliëntendag voor mensen die gebruikmaken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In Boxtel vinden deze bijeenkomsten plaats op 8 en 9 februari. Liempde mag niet worden overgeslagen, vindt raadslid Ineke van Giersbergen.

Namens haar fractie stelt Van Giersbergen ook vragen over de veranderingen omtrent de toelage die mensen kunnen aanvragen voor hulp in de huishoudelijke hulptoelage (hht). Niet alle gebruikers daarvan zijn volgens Combinatie95 op de zelfde wijze geïnformeerd. Sommigen kregen een brief, anderen moesten het van hun thuiszorgmedewerker horen. De raadsfractie wil duidelijkheid.


OMSTANDERS BLUSSEN ONDER MOTORKAP

Bestuurster blijft ongedeerd
bij autobrandje rijksweg A2

Onder de motorkap van een auto op de A2 ter hoogte van Liempde ontstond dinsdagavond brand. De bestuurster parkeerde haar voertuig nabij tankstation Velder waar omstanders het vuur blusten. Er raakte niemand gewond.

De automobiliste die van 's-Hertogenbosch in de richting Eindhoven reed, merkte dat een waarschuwingslampje op haar dashboard brandde. Op het moment dat zij parkeerplaats Velder opreed, sloegen de vlammen al onder de motorkap vandaan. Buitenlandse vrachtwagenchauffeurs schoten de vrouw te hulp en doofden het vuur met een poederblusser. Een andere chauffeur haalde enkele emmers water bij de benzinepomp. Ook werd de accu losgekoppeld. De brandweerpost Liempde rukte volledig uit, maar kon het voertuig alleen nog controleren. Ook de politie kwam ter plaatse.

FOTO ONDER: Op het moment dat de Liempdse brandweer op parkeerplaats Velder arriveerde waren de vlammen onder de motorkap al geblust. (Foto: Sander van Gils).