BURGEMEESTER BUIJS: 'KAALPLUKKEN'

Boxtel blijft strijden tegen drugscriminaliteit

Burgemeester Mark Buijs gaf in 2016 opdracht tot het sluiten van een klein dozijn drugspanden in Boxtel. En als het aan de bestuurder ligt, blijft de gemeente actief strijd voeren tegen drugscriminaliteit. Maar Buijs wil ook achterhalen waarom inwoners in de verleiding komen om via criminele wegen snel geld te verdienen. ,,Stop met die handel, ga gewoon lekker naar school, bouw een gelukkig leven op."

De drugscriminaliteit in Noord-Brabant staat in de schijnwerpers nu deze week een onthullend boek is verschenen waarin de verwevenheid van de onderwereld met de bovenwereld wordt blootgelegd. Meerdere burgemeesters komen in het boek aan het woord en vertellen over hun rigide aanpak van drugscriminelen, maar ook over bedreigingen aan hun adres.

De Boxtelse burgemeester Buijs geeft aan dat zijn aanpak van drugscriminaliteit, zowel hier als in zijn vroegere woon- en werkplaats Heusden, wel eens leidde tot 'ongemakkelijke situaties' en dat druk werd gelegd op zijn functie. ,,Het is echter onze opdracht om keihard op te treden", aldus Buijs.

Lees meer op pagina 5: 'Keihard aanpakken en kaalplukken'.


Blik op 2017

met markante

Boxtelaren

De redactie van Brabants Centrum blikt in deze editie vooruit op 2017 met vier Boxtelaren die regelmatig in het nieuws opduiken. Ghislaine de Brouwer, Wim Ketelaars, Marusjka Lestrade en Geert van der Veer vertellen openhartig over hun wensen en ambities.

De Brouwer blikt als directeur van Brede Scholen Boxtel vooruit op de toekomstplannen in haar organisatie. Voorzitter Ketelaars van Boxtel Vooruit vertelt over zijn passie om als vrijwilliger mensen te verbinden. Wethouder Lestrade blikt vooruit op het nieuwe jeugd- en jongerenbeleid en de rol die daarin is weggelegd voor jongerencentrum B-Town. Initiatiefnemer Geert van der Veer van Herenboeren Wilhelminapark geeft aan dat 2017 een jaar is waarin het erop of eronder is voor zijn organisatie.

Lees meer op de pagina's 9 en 12.