Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VAN 2 TOT EN MET 25 JUNI IN PARK STAPELEN

Evenementen welkom in spiegeltent 'Bon Salon'

MARC CLEUTJENS

Spiegeltent Bon Salon keert dit jaar definitief terug naar Boxtel. De stijlvolle tent van het ondernemersechtpaar Kees en Wies Vissers wordt in juni drie weken geplaatst in kasteelpark Stapelen en net als in de zomer van 2015 gaat de tent onderdak bieden aan een groot aantal gratis toegankelijke publieksevenementen die allemaal passen onder de noemer 'Verbinden'.

Waar de spiegeltent anderhalf jaar geleden bij Stapelen stond vanwege het eeuwfeest van de paters assumptionisten in Boxtel, is Bon Salon nu een cadeautje van de gemeente Boxtel aan de gemeenschap. ,,Burgemeester Mark Buijs beloofde het al toen de spiegeltent in juni 2015 feestelijk werd gesloten en doet zijn belofte nu gestand", vertelt Wim Ketelaars.

STUURGROEP

Als voorzitter van evenementenstichting Boxtel Vooruit maakt Ketelaars deel uit van de deze week gevormde stuurgroep. Die bestaat naast voorts uit de Boxtel Vooruit-bestuursleden Gerard Timmermans, Ludy Meister, Yvonne van de Nosterum en Peter van de Ven alsmede uitbaatster Wies Vissers van Bon Salon. ,,Samen coördineert de stuurgroep de activiteiten die er georganiseerd gaan worden. Zelf gaan we geen evenementen opzetten", verduidelijkt Ketelaars.

Hij is blij dat de stuurgroep en de gemeente Boxtel een akkoord hebben kunnen bereiken met de paters assumptionisten. Dankzij dat akkoord is het mogelijk om na betaling van een onkostenvergoeding gebruik te kunnen maken van een deel van het fraaie kasteelpark. ,,Een soortgelijke afspraak hebben we als Boxtel Vooruit ook kunnen maken voor Stapel op Sint", licht Ketelaars toe. ,,Ook bij dat drukbezochte evenement betalen we de onkosten aan de paters en dat is een prima regeling."

BREED TOEGANKELIJK

De activiteiten en evenementen die in de spiegeltent georganiseerd kunnen worden, moeten vallen binnen het thema 'Verbinden'. Met burgemeester Buijs is afgesproken dat de gemeente de komst van Bon Salon faciliteert en financiert en aanbiedt aan de gemeenschap. ,,Belangrijk is dal evenementen breed toegankelijk zijn en alle doelgroepen aan hun trekken komen", stelt Ketelaars. ,,Het is dus niet de bedoeling dat de spiegeltent wordt afgehuurd voor exclusieve en besloten feestjes van bedrijven."

De belangstelling voor het organiseren van evenementen in Bon Salon is al groot. Nu al heeft de stuurgroep meer dan een dozijn organisaties en instellingen op de lijst staan die gebruik willen maken van de spiegeltent. Ketelaars noemt onder meer de plaatselijke serviceclubs, muziekgroepen als Stripe Big Band en De Volle Bloas, het Dükerskoor, ouderenbond KBO, welzijnsorganisatie ContourdeTwern en de Sportraad Boxtel die er alle kampioenen wil huldigen.

Ook bestaan er al plannen voor laagdrempelige kinderactiviteiten. Zo wil Paul Hermans, die in 2015 in Bon Salon voorleessessies hield uit het prentenboek van Jas de Keistamper, nu een poppenkast opzetten. Die poppenkastvoorstellingen zullen ook over de Boxtelse reus gaan, maar kunnen ook een verbinding maken met ouderen. ,,Het idee is om kinderen en ouderen samen naar de poppenkast te laten kijken en daarna elkaar verhalen te vertellen of voor te lezen", aldus Ketelaars.

Spiegeltent Bon Salon staat van 2 tot en met 25 juni 2017 in kasteelpark Stapelen. Op de laatste dag wordt de tweede editie van het evenement Boxtel En Route in en om de spiegeltent afgesloten. Boxtel En Route heeft dit jaar als thema 'Verborgen schatten'. Ketelaars: ,,Deelnemers aan deze leuke dag komen aan het einde van de dag allemaal samen bij misschien wel de grootste schat van Boxtel: kasteel Stapelen."

AANMELDEN

Wie de spiegeltent wil gebruiken voor een evenement of openbare activiteit, kan zich vanaf heden aanmelden bij de stuurgroep. Daarvoor is een e-mailadres opengesteld: spiegeltent2017@gmail.com.

FOTO LINKS: Boxtelse ouderen beleefden in spiegeltent Bon Salon een feestelijke muziekmiddag, compleet met polonaise. De spiegeltent keert dit jaar drie weken terug naar Boxtel en is gratis beschikbaar voor het organiseren van openbare evenementen. (Foto: Peter de Koning).