Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VERBOUWING BASISSCHOOL GAAT NIEUWE FASE IN

Entree Angelaschool op schoolplein

De verbouwing van de Angelaschool is direct na afloop van de kerstvakantie hervat. Deze week is een begin gemaakt met de bouw van een nieuwe hoofdingang van de school. Die wordt gerealiseerd op het grote schoolplein, waar met zwaar materieel twee doorbraken zijn gemaakt. Hierdoor gaat straks iedereen de school binnen.

De verbouwing van de Angelaschool begin in de zomervakantie en zal in het voorjaar voltooid worden. De school beschikt dan over een nieuwe entree aan de Herman Brandtstraat en een nieuwe toegangsdeur. De hoofdingang aan de Baroniestraat is dichtgemetseld; daarachter zijn in de vroegere aula enkele nieuwe lokalen ingericht. Even verderop in de school is een nieuwe zaal beschikbaar waar grotere activiteiten gehouden worden.

Net als bijna alle andere scholen in Boxtel heeft de Angelaschool te maken met krimp, zo meldde directeur Jos Korsten onlangs in Brabants Centrum. Dat biedt ook kansen, bijvoorbeeld voor het inrichten van leerpleinen waar in groepjes of juist individueel aan opdrachten en werkstukken gewerkt kan worden. Op de plek van twee klaslokalen wordt momenteel niet alleen de nieuwe hoofdingang gebouwd, maar komen ook een nieuwe koffiekamer en een directiekantoor.

FOTO BOVEN: Met zwaar materieel is deze week een begin gemaakt met de bouw van een nieuwe hoofdingang voor de Angelaschool. (Foto: Peter de Koning).