Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Wervelde show 200 Tiga-dansers in Theater aan de Parade

'Back to Nature' met ballet en hiphop

Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch was afgelopen zondag Boxtels grondgebied. Liefst tweehonderd jeugdige dansers van Tiga brachten 's middags en 's avonds een wervelende show rond het thema 'Back to Nature'. De grote zaal van het theater was beide keren tot de laatste stoel gevuld met voornamelijk Boxtels publiek.

Dansschool Tiga aan de Prins Bernhardstraat organiseert om de twee jaar een grote show in het Bossche theater. Alle jeugdige dansers laten dan zien wat ze kunnen, van de allerkleinste kleuterdansers tot de geoefende tieners van streetdance, klassiek ballet en musicaldans. Ook hiphop, breakdance, jazz dance en zumba-kids waren present. Centraal thema van de twee uur durende show met 37 dans-acts was de hectiek en drukte van het dagelijks leven tegenover de rust en oerkracht van de natuur. Dat zorgde voor een zeer gevarieerde en temporijke show waarin 'Material Girl' van Madonna en de musical Annie moeiteloos hand in hand gingen met Bollywood, Sister Act en Justin Timberlake. Alles perfect voorbereid, strak gepland en feilloos uitgevoerd met verrassende choreografieën, heerlijke muziek en prachtige kostuums.

De show is professioneel gefilmd en gefotografeerd. De complete registratie is binnenkort verkrijgbaar aan de balie van Tiga. Zie ook pagina 15 van deze krant. (Foto: Peter de Koning).