Afbeelding
Foto: Marcel van den Broek

Dirigent De Vriend

op tournee met

philharmonie zuid

Oud-Boxtelaar Jan Willem de Vriend staat binnenkort met de philharmonie zuidnederland in een groot aantal theaters in Noord-Brabant en Limburg. Op het programma staan werken van Bach en Mozart.

De laat-barokke en vroeg-klassieke periode zijn niet alleen heel spannende en luisterrijke perioden voor de muziekliefhebber, de muziek uit deze tijd is ook voor een orkest van levensbelang. Het verfijnde kamermuzikale samenspel, de welomschreven functie van elke instrumentgroep, de virtuoze licht- en lenigheid. Alles helpt om een orkest op het scherpst van de snede te vormen.

Vandaar dat philharmonie zuidnederland graag op een interessante manier aandacht besteedt aan deze tijd. Het orkest dat geleid wordt door De Vriend, treedt op in zalen in Eindhoven (19 januari), Breda (21 januari), 's-Hertogenbosch (22 januari), Sittard (24 januari), Venlo (25 januari), Tilburg (26 januari) en Maastricht (27 januari).

Tijdens de concerten klinken geliefde werken van vader Johann Sebastian en zoon Carl Philipp Emmanuel Bach en de 'Posthoornserenade' van Wolfgang Amadeus Mozart. Solist in het Pianoconcert in d van C.P.E. Bach is de Duitse Sturm und Drang-specialist Michael Rische. Het concert staat onder leiding van De Vriend, al jaren steun en toeverlaat van het orkest als het gaat om de vroeg-klassieke muziek.

Kaarten zijn te bestellen via www.philharmoniezuidnederland.nl. (Foto: Marcel van den Broek).