Afbeelding
Foto: Ballroom Syncopators

BALLROOM SYNCOPATORS SPEELT HOT JAZZ DANCE MUSIC

Swingen in De Rots tijdens matinee

Het orkest Ballroom Syncopators uit Helvoirt tovert gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 zondagmiddag 29 januari om tot een heuse jazzclub waar uiteraard naar hartelust gedanst kan worden. Vanaf 14.30 uur zijn tijdens de dansmatinee 'Let's Swing' verschillende klassiekers te horen: van Amerikaanse jazz tot Europese salonmuziek.

Tijdens de jaren twintig en dertig werd jazzmuziek zo populair dat danszalen als paddenstoelen uit de grond schoten. De bekendste club uit die periode is The Cotton Club in New York. Daar werd dansbare jazz afgewisseld met amusement en dat zorgde voor een variété-achtige sfeer. In de geest van The Cotton Club treedt het orkest Ballroom Syncopators op met een gevarieerd programma met muziek, dans en entertainment.

HOT JAZZ

De band bestaat uit twaalf muzikanten die liefst 24 instrumenten bespelen. Zo wordt de gitaar soms verwisseld voor een banjo en bespeelt één van de blazers niet alleen een baritonsax, maar ook de sopraansax, de piccolo en de dwarsfluit. Samen met een zangeres wordt het orkest geleid door Wouter Bombeeck. De Ballroom Syncopators speelt dansbare muziek met een aanstekelijk ritme. Soms 'sweet', maar nóg vaker 'hot'. De muziek behoort dan ook tot de zogenaamde Hot Jazz Dance Music. Het rauwe van de hot jazz uit New Orleans wordt echter getemd door arrangementen met strakke rifjes, zoetgevooisde saxgroepen en smeltende viooltonen.

FOXTROT

Ballroom Syncopators doet zijn naam eer aan door de foxtrots, jimmy's en quicksteps regelmatig af te wisselen met een wals of een tango. Dansen, luisteren en meezingen: het mag allemaal tijdens de swingende muziekmiddag. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op de websites www.ballroomsyncopators.nl en www.derotsboxtel.nl.

FOTO BOVEN: Ballroom Syncopators uit Helvoirt toveren gemeenschapshuis De Rots zondag 29 januari om tot een jazzclub. (Foto: Ballroom Syncopators).