Afbeelding
Foto: Hans Verberk

GESLAAGD TOERNOOI IN SPORTCOMPLEX DE BRAKEN

'Rolstoeltennis leeft enorm in Brabant'

Met dertig deelnemers, niet alleen uit eigen land, maar ook uit België en Duitsland is het nieuwjaarstoernooi voor rolstoeltennissers zondag succesvol verlopen. Stichting Rolstoeltennis Thadia uit Sint-Michielsgestel koos opnieuw voor het Boxtelse sportcomplex De Braken als wedstrijdlocatie.

Riens van Raaij van Thadia meldde na afloop dat ook tien jeugdtennissers deelnamen aan het toernooi. ,,Zij wilden zich meten met de senioren en ook ervaring opdoen. Het niveau was deze keer erg hoog met maar liefst vier rolstoeltennissers uit de Nederlandse top tien."

De organisatoren plaatsten zoveel mogelijk spelers van gelijke sterkte in één poule en koppelden de groepshoofden daarvan aan drie verschillende spelers. ,,De leeftijden in het deelnemersveld variëren sterk, de jongste was zeven en de ouderen zijn 60-plus. Iedereen was goed gemutst en tussen tien en vier uur werd flink gestreden om ieder punt. Het ging erom samen gezellig te tennissen en poulewinnaar te worden. In poule A won Niels Vink uit Helmond, in poule B André de Moes uit Lelystad. In de jeugdpoule werd iedereen eerste.

,,Het rolstoeltennis leeft enorm in Brabant, dat is maar weer gebleken. En het is heel leuk natuurlijk dat diverse spelers ruim honderd kilometer reden om in Boxtel drie partijtjes van 35 minuten te tennissen." Het eerstvolgende officiële rolstoeltennistoernooi wordt van 24 tot en met 26 februari gehouden in Goirle. (Foto: Hans Verberk).