NEDERLAAG VOOR HANDBALSTERS IN HEEZE

Vrouwenploeg HCB '92 komt langzaam op gang

Voor de vrouwen van de Boxtelse handbalvereniging HCB '92 startte zondag het tweede gedeelde van het seizoen. De ploeg bracht een bezoek aan Heeze om het op te nemen tegen Lido. Beide teams waren gewaagd aan elkaar dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De winstpunten bleven echter in Heeze: Lido won met 15-11.

Nonja van de Langenberg van HCB '92 opende de score door gebruikt te maken van een gezette sper door Annemarie Sens. Vervolgens wist ze de verdediging nogmaals te passeren middels een schijnbeweging. De tegenpartij liet ook direct van zich horen: door snel samenspel en mooie combinaties werd meerdere malen het doel geraakt.

De Boxtelse handbalvrouwen hadden hier geen antwoord op; het leek wel of ze nog vakantie hadden. De ploeg miste felheid, penalty's werden niet benut en er was regelmatig balverlies. Miranda van Engelshoven wist van afstand nog de doelvrouw door een stuitbal te passeren, maar Lido liep verder uit tot 8-3. In de laatste vijf minuten van de eerste helft benutten Inge van Drunen, Mandy van Abeelen en Sens nog kansen. Dat bracht de ruststand op 10-6.

ONVREDE

In de rust spraken de coaches Martin van Nunen en Mirjam van Weert hun onvrede uit over het spel. Na enkele tips en aandachtspunten startte de vrouwen de tweede helft met goede moed. De felheid was weer terug en door snelle aanvallen die mooi werden uitgespeeld, scoorden Van Abeelen en Janneke Eijkemans een doelpunt. Bij beide aanvallen moest ook een speler van Lido het veld met twee minuten tijdstraf verlaten.

v. Stekelenburg - v.d. Heijden Milieu        21.15

De wedstrijd ging nu gelijk op. Lido kwam tot scoren maar ook de vrouwen van HCB '92 wisten de doelvrouw van de tegenstander te passeren: Van Engelshoven via een schijnbeweging en Hèlen Berkelmans met een break-out. Eijkemans wist wederom een penalty bij de scheidsrechter te ontfutselen en die werd verzilverd. De handbalsters hebben een goede tweede helft laten zien, maar konden de achterstand niet wegpoetsen. Aan het einde van de wedstrijd liet het scorebord een score van 15-11 zien en bleven de punten in Heeze.

BLACKLIGHT-TOERNOOI

Vorig jaar vond in sporthal Pius X te Liempde voor het eerst het HCB '92 BlackLight-toernooi plaats. Zaterdag 14 januari wordt de tweede editie georganiseerd. Als de duisternis zich aandient, geeft de sportzaal licht door middel van 'black lights' en spelers met fluorescerende kleding. Leden van HCB '92 spelen tussen 16.00 en 21.00 uur samen met introducés verschillende wedstrijden. Dit jaar wordt tussen 18.00 en 19.00 uur voor het eerst ook een blacklight rolstoelhandbalwedstrijd gehouden.

jeu de boules

De wekelijkse regiomixwedstrijd van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot is maandag gewonnen door Paulus van de Boogaard met 3/30 punten. Michel Luijten eindigde als tweede met 3/25 punten, terwijl Corry Renne de derde plaats opeiste met 3/21 punten.

Iedereen kan deelnemen aan de regiomix die elke maandag om 13.30 uur begint. In het winterseizoen wordt gespeeld op de negen binnenbanen die de club ter beschikking heeft in haar accommodatie aan de Selissenwal 25.