Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BURGEMEESTER PRIJST KNUFFELACTIE JONGE ESSCHENAAR

Lof voor jeugdburgemeester Melvin

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haaren werd Melvin Erkemeij (9) uitgeroepen tot de allereerste jeugdburgemeester van Esch. ,,Ik vind het een hele grote eer", zei Melvin. Hij bekleedt deze bijzondere functie een jaar lang.

Melvin haalde vorig jaar herhaaldelijk het nieuws met zijn actie voor kinderen in Nepal, die slachtoffer werden van de verwoestende aardbeving in 2015. Samen met zijn ouders zorgde hij dat er 350 handgemaakte knuffels kwamen én persoonlijk werden afgeleverd bij de Nepalese kinderen. Deze bijzondere actie was een belangrijke reden hem uit te roepen tot jeugdburgemeester van Esch.

Van burgemeester Zwijnenburg van de gemeente Haaren kreeg Melvin een selfiestick - met de opdracht zijn belevenissen als jeugdburgemeester daarmee vast te leggen. ,,Ik mag aanwezig zijn bij het Bierpompfeest, de intocht van Sinterklaas en ook bij het uitreiken van de lintjes", zegt Melvin, een dag na zijn benoeming.

AMBTSKETEN

Melvin is trots op zijn uitverkiezing. ,,Ik ben gisteren meteen naar een vriendje in Esch gegaan met mijn selfiestick en vroeg hem 'Wil je op de foto met de nieuwe jeugdburgemeester'?" Een ambtsketen heeft hij nog niet. Met burgemeester Zwijnenburg heeft hij afgesproken dat hij die mee mag ontwerpen. Daarna wordt de keten gemaakt. Melvin neemt zijn taak serieus: ,,Ik heb aan de burgemeester gevraagd of ik ideeën en klachten van kinderen in Esch aan haar door mag geven. En dat mocht!"

Ook de andere drie dorpen in de gemeente Haaren krijgen nog dit jaar een jeugdburgemeester.

FOTO ONDER: Burgemeester Jeannette Zwijnenberg benoemde Melvin Erkemeij tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haaren tot jeugdburgemeester van Esch. Melvin bekleedt deze functie een jaar en gaat zijn belevenissen vastleggen op foto en film. (Foto: Albert Stolwijk).