Afbeelding
Foto: Peter de Koning

JOOP SEEGERS EN BAS BIJNEN RUNNEN ENIGE SPORTWINKEL BOXTEL

Brabant Sports wordt SPORT 2000

LONNEKE HOONDERT

De naam van de winkel Brabant Sports krijgt dan wel de toevoeging SPORT 2000, maar daarmee leveren eigenaren Joop Seegers uit Sint-Oedenrode en Bas Bijnen uit Eindhoven wat betreft service en winkelaanbod niets op in. ,,We hebben straks een iets andere naam, maar de vertrouwde topmerken blijven we bieden. Joop en ik blijven actief aanwezig in de winkel en zullen nog steeds onze klanten voorzien van een goed, eerlijk en persoonlijk advies", benadrukt Bijnen.

De glazen pui met het oude logo werd vorige week vervangen en inmiddels prijkt de nieuwe benaming op de gevel. Later deze maand krijgt ook het interieur een metamorfose. Op 26, 27 en 28 januari volgt een spetterend openingsweekend. De winkeliers sloten zich aan bij de formule van SPORT 2000 om zo te kunnen profiteren van diens expertise én om de grote merken als Nike, Adidas en Asics aan te kunnen blijven bieden. ,,We liften dan ook mee op de marketingcampagnes. Zo kunnen we meer beleving bieden aan de klant. Als er bijvoorbeeld een nieuw model voetbalschoen uitkomt, dan wordt de etalage thematisch ingericht", aldus Bijnen.

Het assortiment van SPORT 2000 bestaat voornamelijk uit A-merken. ,,Die boden we onder de naam Brabant Sports ook al aan en daarin kunnen we ons onderscheiden", vertelt Bijnen. De populaire sportmode die de Boxtelse winkel verkoopt, is niet het enige sterke punt. De collectie varieert van spullen voor voetbal en hockey tot accessoires voor darts en jeu de boules. ,,We doen niet zo gek veel anders dan andere zaken, maar Joop en ik zijn er nagenoeg altijd én zijn bovendien échte sportfanaten. We brengen 25 jaar ervaring op het gebied van sportartikelen mee. We bespannen bijvoorbeeld tennisrackets, maar kunnen ook allerlei technische vragen beantwoorden."

VERTROUWD

De afgelopen zes jaar groeide de sportwinkel aan de Clarissenstraat uit tot een begrip in Boxtel. Bijnen en Seegers werkten jarenlang samen in een filiaal van de grote keten Intersport in de Eindhovense Heuvelgalerie. Door een kennis werden ze getipt dat Boxtel - na sluiting van Olympique Sport - geen sportzaak meer had. ,,We besloten wat panden in het dorp te bekijken. We onderzochten de potentie van een dergelijke zaak in Boxtel en werden heel enthousiast van de bevindingen", zegt Bijnen. Ze dienden bij drie banken een bedrijfsplan in. ,,Die zeiden allemaal 'ja'. Zeker tijdens de economische crisis in 2010 was dat dé bevestiging dat ons idee haalbaar was." In het boekjaar 2011 draaiden ze een topomzet en de onderneming van beide winkeliers blijft sindsdien gestaag groeien.

De ondernemers verkopen niet enkel kleding. Ze hebben contracten met liefst 21 sportverenigingen. Ook met Boxtelse clubs zoals Tabitta, MEP, HCB '92, HC Liempde, Blox en alle tennisclubs. ,,We leveren aan hen alles op het gebied van sport. Van kleding tot medische spullen en van korfballen tot bidons", aldus Bijnen. Maar ook complete doelen en volledige keepersuitrustingen hebben de winkeliers in het assortiment. ,,Ongeveer de helft van de omzet draaien we via deze contracten en via clubwebshops. Ook doen we zaken met bedrijven en B2B-ondernemingen. Daarnaast bedrukken we kleding en materialen in huis."

,,Je moet echt een sportgek zijn om dit leuk te vinden", glundert Bijnen. ,,Joop en ik volgen alles op het gebied van sport. Of het nu voetbal of darts is. We bezoeken allerlei evenementen en beurzen. Zo blijven we op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen zodat we nóg specifieker kunnen inkopen." Met name de afwisseling van het runnen van een eigen zaak vindt de ondernemer interessant. ,,We kunnen onze dagen goed vullen. Met onze ervaring kunnen we klanten heel gericht adviseren, maar ook onze contacten met allerlei sportclubs maken dit tot een zeer boeiend vak."

FOTO BOVEN: Bas Bijnen (op de foto) en Joop Seegers runnen SPORT 2000 Brabant Sports. De winkel ondergaat een gedaanteverwisseling, maar het assortiment blijft bestaan uit topmerken. (Foto: Peter de Koning).


Beleggerscafé

in kantoor van

Rabobank Boxtel

Rabobank Hart van de Meierij houdt in de week van 23 tot en met 26 januari vier beleggerscafés. Dinsdag 24 januari zijn belangstellenden van 16.00 tot 20.00 uur welkom in het bankkantoor aan de Stationsstraat in Boxtel.

In een 'gezellige kroegambiance' van het beleggerscafé kunnen belangstellenden zonder afspraak terecht voor vragen of advies over het beginnen met beleggen. Experts van de afdelingen Private Banking en Financieel Advies staan klaar om bezoekers op weg te helpen. Ook mensen die al langere tijd beleggen zijn welkom.

De andere beleggerscafés vinden plaats in Sint-Oedenrode (23 januari), Schijndel (25 januari) en Sint-Michielsgestel (26 januari). Meer informatie staat op www.rabobank.nl/hvdm.