Afbeelding
Foto: Sander van Gils

CONCERTEN EN EVENEMENTEN AFGELAST

Veel ongemakken door
'flitswinter' in regio Boxtel

De eerste winterse dagen van 2017 hebben zaterdag voor veel afgelastingen gezorgd in de regio Boxtel. Het aantal verkeersongevallen in de dorpskom viel mee; op de rijksweg A2 gold een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

De als 'flitswinter' aangekondigde sneeuwval en ijzel noopte voetbalclub ODC tot het annuleren van de opening van het vernieuwde sportpark Molenwijk. Een oefenduel met FC Den Bosch op kunstgras kon niet doorgaan, de nieuwjaarsreceptie werd afgelast. Atletiekclub Marvel annuleerde een hardloop- en wandelevenement op de baan in sportpark Den Wielakker, maar liet de nieuwjaarsborrel wél doorgaan.

Boxtel's Harmonie zag zich genoodzaakt een nieuwjaarsconcert in het Muziekhuis te annuleren. In Liempde werd de jaarlijkse lampionoptocht Liemt-Al-Licht met Woutertje Kaboutertje afgelast. De dorpsstraten die deels opgebroken zijn, waren spekglad en de organisatie achtte het niet verantwoord een optocht te houden. Inwoners die toch kwamen opdagen, konden zich warmen bij vuurkorven, kinderen kregen als troost een zakje chips. De openbare repetitie van blaaskapel Op naor d'Honderd ging vanwege de gladheid niet door.

De brandweer van Liempde moest zaterdagmiddag in actie komen bij het Sint-Janspontje over de Dommel. Door ijzel was een van de katrollen van het pontje vastgelopen en konden een vader en zoon het voetveer niet meer in beweging krijgen. Ze werden na een uur door de brandweer bevrijd; een van de kabels moest worden doorgeknipt en met een tijdelijke kabel werd het pontje in beweging gebracht.

FOTO BOVEN: Leden van de Liempdse brandweer assisteren bij het weer in beweging krijgen van het bevroren Sint-Janspontje. Twee wandelaars bivakkeerden een uur op het vastgelopen voetveer. (Foto: Persburo Sander van Gils).