Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VERVOLG VAN SCHAATSBAAN KOMEND JAAR NOG NIET ZEKER

'Boxtel on Ice biedt kansen, maar...'

Horecaondernemer Mark van de Moosdijk kijkt vermoeid, maar met plezier terug op Boxtel on Ice. Maandag begon hij samen met medewerker Guy Brouns met de ontmanteling van de ijsbaan op het parkeerterrein achter zijn lunchroom Meneer van Dommelen. Op de vraag of het evenement volgend jaar opnieuw wordt gehouden, reageert Van de Moosdijk met enige terughoudendheid...

,,Op zich wil ik Boxtel on Ice volgend jaar graag opnieuw organiseren. Ik zie kansen, maar we moeten eerst maar eens goed evalueren met het gemeentebestuur." De uitbater van Meneer van Dommelen zegt veel positieve reacties te hebben gekregen op zijn initiatief voor de ijsbaan aan de Prins Hendrikstraat. Daarvoor kreeg hij niet alleen medewerking van de gemeente, maar ook van diverse bedrijven. Maar het realiseren van extra omzet in zijn horecazaak, viel niet zo mee.

,,Nu vonden ín de lunchroom diverse activiteiten plaats, maar volgende keer zullen die toch echt op en rond de ijsbaan zelf moeten plaatsvinden. Maar daarvoor is wel een grotere tent nodig", zegt Van de Moosdijk. ,,Technisch functioneerde de schaatsbaan prima en diverse activiteiten trokken best wel wat deelnemers, maar het had allemaal wel wat meer gemogen. Als we het volgend jaar opnieuw doen, hoop ik dat meer clubs en bedrijven hier iets willen organiseren. Zo'n Kwekpoel on Ice van De Knokkers was vorige week woensdag een prachtig en geslaagd voorbeeld van hoe het kan. Zo mogen er meer komen."

Deze week wordt de ijsbaan ontmanteld. Gisteren was het ijs nog niet helemaal gesmolten, maar werd wel de overkapping afgebroken. Vanaf 14 december tot afgelopen zondag konden op het parkeerterrein aan de Prins Hendrikstraat de gladde ijzers ondergebonden worden. Alle schoolklassen gingen er op bezoek voor een alternatieve gymles. Daarnaast werden er onder meer een modeshow gehouden, een curlingwedstrijd met bierpullen en een ijshockeyclinic (foto onder, Peter de Koning). Maar ook traden uiteenlopende artiesten op tijdens Boxtel on Ice.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding