Afbeelding
Foto: Peter de Koning

OPENING SPORTPARK MOLENWIJK VERPLAATST NAAR 21 JANUARI

Flitswinter verpest voetbalfeest ODC

MARC CLEUTJENS

Het had een voetbalfeest moeten worden, de opening van het vernieuwde sportpark Molenwijk. Maar het bestuur van voetbalclub ODC zag zich zaterdagochtend na spoedberaad genoodzaakt alle festiviteiten te annuleren. Oorzaak: de 'flitswinter' die heel Nederland zaterdag in de greep hield, met sneeuw én ijzel.

ODC wilde alles uit de kast halen om te vieren dat na een aanloopperiode van liefst twintig jaar een begin is gemaakt met de renovatie van Molenwijk. Het sfeervol gelegen stadionnetje in het gelijknamige sport- en wandelpark stond al in 1997 op de nominatie om opgeknapt te worden. In dat jaar presenteerde toenmalig voorzitter Kees Bekers met zijn bestuur een ambitieus plan om de sportcomplexen van ODC te moderniseren of zelfs te verkassen. De Tongersche Heide in Boxtel-West was in beeld, evenals het Essche Heike.

Twintig jaar later beschikt ODC nog steeds over twee sportparken. Na de fraaie renovatie van sportpark Wagenaars aan het Essche Heike, heeft de aanpak van Molenwijk vorig jaar een aanvang genomen. In de eerste fase is een kunstgrasveld aangelegd, mét verlichting. Ook is de in 1950 gebouwde tribune gerenoveerd en van nieuwe stoelen voorzien, in rood, wit en blauw. Onder de tribune zijn nieuwe kleedkamers ingericht.

Alle reden dus voor een feestje, compleet met openingswedstrijd tegen FC Den Bosch. Totdat de winter roet in het eten gooide en sneeuw en ijzel de gang naar Molenwijk onmogelijk maakten. Volgens vicevoorzitter Mark van der Steen stond zaterdagochtend al snel vast dat de wedstrijd tegen FC Den Bosch niet door zou kunnen gaan. ,,Het kunstgrasveld is onbespeelbaar en de leiding van de club in de Jupiler League vindt het onverstandig om haar spelers de weg op te laten gaan voor dit vriendschappelijke duel", aldus Van der Steen.

Vanwege sneeuwval en extreme gladheid achtte het ODC-bestuur het ook niet wenselijk om de andere festiviteiten door te laten gaan. Dat betekent dat niet alleen de geplande nieuwjaarsreceptie werd afgelast, maar ook de ingebruikname van het Ben van Vegchelpad moest worden uitgesteld. ODC wilde met de familie van het in 2016 overleden erelid een paadje in het sportpark naar hem vernoemen. Ook de opening van de tribune gaat niet door.

BOOM OMHAKKEN

Het omhakken van een twintig jaar oude boom door ereleden, bestuursleden en


sponsors ging evenmin door. Die actie moest de lange weg symboliseren die ODC heeft afgelegd om tot de renovatie van haar sportpark te komen. De club heeft nu zaterdag 21 januari gereserveerd voor de reprise. FC Den Bosch zal er dan niet bij zijn, maar de andere activiteiten zullen doorgaan. ODC 1 zal het op het nieuwe kunstgras opnemen tegen een andere, ook zeer aansprekende tegenstander: plaatsgenoot RKSV Boxtel.

FOTO BOVEN: Bestuurslid Wim Kanters ruimt sneeuw voor de vernieuwde tribune in sportpark Molenwijk. De opening werd zaterdag uitgesteld vanwege de winterse weersomstandigheden. (Foto: Peter de Koning).

JEUGDVOETBAL

Programma zaterdag 14 januari

JO10-1: Maliskamp – ODC        09.00
JO11-1: ODC – Dommelen        11.00
JO11-2: RKDVC – ODC        09.00
JO11-8: Maliskamp – ODC        10.15
JO12-1: ODC – Wilh. Boys        09.00
JO13-1: SBC – ODC        11.30
JO13-3: FC Eindhoven – ODC        11.45
JO13-7: Emplina – ODC        14.30
JO14-1: Unitas '59 – ODC        12.45
JO15-3: ODC – Boxtel        13.00
JO17-3: Emplina – ODC        14.30
JO8-1: Jong Brabant – ODC        10.15
JO9-1: RKDVC – ODC        10.15
JO9-2: Maliskamp – ODC        10.00
JO9-3: OJC – ODC        08.30
JO9-5: ODC – OJC        11.00
JO9-6: Maliskamp – ODC        10.00
MO13-1: Jan van Arckel – ODC        09.00


Oliebollenvoetbal

LSV Lennisheuvel

De voetballers van LSV in Lennisheuvel hebben afgelopen weekend massaal meegedaan aan het jaarlijkse Oliebollentoernooi.

Op de foto is te zien hoe Manouk Streur namens LSV aan de bal is. Over enkele weken is het weer tijd voor het serieuze werk en starten alle teams aan de tweede seizoenhelft. (Foto: Hans Verberk).

Afbeelding