Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

1+1=11-BOKAAL NAAR DANSDUO FEMKE EN MARLY

Robin en Elke regeren Mullukzuipertjes

Tijdens de 1+1=11-sjow in Gemonde worden traditiegetrouw de nieuwe jeugdprins en -prinses van carnavalsrijk Mullukzuipertjesland gekozen. Zondag bonden tientallen kinderen in zaal De Schuif aan de Dorpstraat weer ludiek de strijd aan.

Dansen, zingen, goochelen en tonpraten: een greep uit de vele optredens die de Gemondse jeugd zondag weggaf tijdens de spetterende 1+1=11-sjow. De kinderen betraden niet zómaar de bühne, want een aantal 'adellijke' titels stonden op het spel. Aan het einde van de feestmiddag werden namelijk elf dansdurskes, vier wijze raadsleden, een burgemeester, adjudant én prins en prinses geïnstalleerd. Leerlingen uit groep 7 en 8 dongen mee naar de felbegeerde titels. Ook kon er de fameuze 1+1=11-bokaal bemachtigd worden voor de leukste act.

De show werd gepresenteerd door Gemma Glitter en Patty Confetti. De talentenjacht stond dan ook in het teken van glitter en glamour en uiteraard enkele confettibommen. De Gemondse kinderen hadden dat thema goed in hun oren geknoopt en wat volgde was een wervelende feestmiddag. De vierkoppige jury vond het een lastige klus om de winnaar van de bokaal te kiezen. Die werd uiteindelijk uitgereikt aan Femke en Marly, die dansten op het liedje 'Voor altijd jong'.

INSTALLATIE

Na een spannende middag vol zang en dans werden de nieuwe hoogheden van Mullukzuipertjesland geïnstalleerd. Robin Schneider ontving de prinsensteek en Elke van de Sande werd gekroond tot prinses. Jelke Schellekens staat hen tijdens carnaval bij als adjudant. Sjors van Lieshout werd gekozen tot burgemeester.

De installatie werd verricht door niemand minder dan prins Janus d'n Twidde van Bokkendonk (Sint-Michielsgestel) en zijn gevolg. Ook burgemeester Ralph en zijn Geminteroad uit Schorsbors (Schijndel) waren van de partij, net als de jeugdprinsen van Bokkendonk én Krabberdonk (Den Dungen). Uiteraard gebeurde de kroning onder het toeziend oog van de voormalige hoogheden: prins Rens Schellekens, adjudant Rick Hoksbergen en prinses Mirthe de Bresser. Robin vervulde vorig jaar de rol van burgemeester en gaf toen al aan graag prins te willen worden. Die wens kwam zondag dus in vervulling.

,,De nieuwe prinsenclub van Gemonde heeft er veel zin in en wil er samen met alle Mullukzuipertjes een superleuke carnaval van maken", aldus secretaris Marina Schneider van stichting De Mullukzuipertjes. Het thema van het Gemondse carnaval is dit jaar 'Gimde groeit en bloeit'.

FOTO BOVEN: Adjudant Jelke Schellekens, prinses Elke van de Sande, prins Robin Schneider en burgemeester Sjors van Lieshout regeren over Gemonde tijdens carnaval. (Foto's: Albert Stolwijk).

Er werd flink gedanst en gezongen tijdens de 1+1=11-sjow in De Schuif.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding