Erik Somers; Gildenbondsharmonie; Boxtel; Nieuwjaarsconcert
Erik Somers; Gildenbondsharmonie; Boxtel; Nieuwjaarsconcert Foto: Gildenbondsharmonie

Dirigentwissel

bij Gildenbonds

in Tijberzaal

De Gildenbondsharmonie neemt zondag 15 januari tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert afscheid van dirigent Arjan Gaasbeek. Gaasbeek draagt het dirigeerstokje tijdens de uitvoering over aan zijn opvolger, Erik Somers. Het nieuwjaarsconcert wordt gehouden in de Tijberzaal van het Baanderherencollege en begint om 14.00 uur.

Na de succesvolle concoursdeelname in november is voor deze uitvoering een geheel nieuw programma ingestudeerd. Het eerste gedeelte speelt het harmonieorkest onder leiding van de nieuwe dirigent Somers (foto onder) een selectie van muziek die is geïnspireerd op de Donau-landen Oostenrijk en Hongarije. Daaronder zijn publieksfavorieten als de ouverture uit 'Dichter und Bauer' en de prachtige wals uit 'Doornroosje' van Tsjaikovski. Vervolgens zal dirigent Gaasbeek muzikaal afscheid nemen met een selectie uit de operette 'Die Fledermaus' van Johann Strauss waarbij de aria's vertolkt worden door sopraan Carissa Gerving en bariton Rob Hazenberg.

Het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie opent met de muzikale nieuwjaarswens 'Happy New Year'. Verder spelen de leerlingen ook Donau-muziek, zoals de 'Second Waltz' en 'Pizzicato Polka'. Met een speciale bewerking door dirigent Ralph Zijlemans van Beethovens 'Ode an die Freude' zullen de leerlingen hun bijdrage aan het concert afsluiten.

Geheel in stijl worden bezoekers ontvangen met een glaasje glühwein of een Oostenrijks frisdrankje, worden bij de koffie zogeheten Mozartkugeln geserveerd en kan een stuk Weense Sachertorte besteld worden. Na afloop kan in de hal van het Baanderherencollege onder het genot van een drankje nagepraat worden.

Het nieuwjaarsconcert is gratis toegankelijk.