OFFICIËLE OPENING WOENSDAG 11 JANUARI

Gemeente Boxtel opent
huiskamer voor burgers

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Om de visie Meewerkend Boxtel extra kracht bij te zetten, wordt in het gemeentehuis volgende week een huiskamer geopend. Op deze plek kunnen inwoners elkaar ontmoeten en aan de slag gaan met ideeën of initiatieven die de leefbaarheid of sociale binding bevorderen.

Een ruimte voor ontmoeting, informele overlegmomenten en brainstorms die een positieve impuls geven aan de gemeente Boxtel, waarbij inwoners de mogelijkheid hebben om snel te schakelen met ambtenaren. Dat is het doel van de huiskamer, die is ingericht naast de hoofdingang, in de ruimte waar tot 2014 de afdeling Voorlichting zat. Wijkmakelaars Werner van der Velden en Hans Mols realiseerden het initiatief in samenwerking met het college van B. en W., de afdeling Communicatie en met hulp van Ghislaine de Brouwer en Wim Ketelaars, twee voortrekkers in het plaatselijke vrijwilligerswerk. Een deel van dit gezelschap nam zelf de verfkwast ter hand om de vergaderplek een opfrisbeurt te geven.

Woensdagmiddag 11 januari wordt de huiskamer officieel geopend. Inwoners kunnen er daarna terecht tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, met uitzondering van dinsdagochtend. Dan wordt de ruimte gebruikt voor huwelijksvoltrekkingen. Voor de huiskamer geldt: bezet is bezet. Reserveren is niet mogelijk.

De huiskamer staat symbool voor Meewerkend Boxtel. ,,We laten ideeën letterlijk van buiten naar binnen komen", zei wijkmakelaar Van der Velden eerder. Boxtel lanceerde in juni 2015 een cultuuromslag. ,,In een andere tijd heeft Boxtel een nieuwe jas nodig", zei burgemeester Buijs twee jaar geleden in deze krant. ,,Het wij- en zijgevoel moet verdwijnen. De gemeente en de gemeenschap moeten elkaar juist omarmen, want we werken met z'n allen aan Boxtel. Daarvoor moeten we een drempel over en stappen maken. Waar voorheen een medewerker keek naar een idee en toetste aan het kader of dit kon worden uitgevoerd of niet, hoop ik nu meer op een aanjagende functie."