Daniël en Linda Hoenselaars houden komende zaterdag een sneak preview in de sportschool die ze eind deze maand openen. Het eerste fitnessapparaat is daags voor oudjaar geplaatst. (Foto: Peter de Koning).
Daniël en Linda Hoenselaars houden komende zaterdag een sneak preview in de sportschool die ze eind deze maand openen. Het eerste fitnessapparaat is daags voor oudjaar geplaatst. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

NIEUWE SPORTSCHOOL AAN DE MARKT OPENT 28 JANUARI

Daniel's Gym: kijkje achter schermen

In aanloop naar de officiële opening op 28 januari kunnen belangstellenden zaterdag 7 januari tussen 10.00 en 13.00 uur al een kijkje nemen in de nieuwe sportschool Daniel's Gym aan de Markt. De eerste dertig bezoekers van deze 'sneak preview' wacht een verrassing. Al ruim een maand wordt volop gewerkt om de voormalige woonwinkel van Frenk den Ouden te verbouwen.

Eind november werd bekend dat Boxtel er nóg een sportschool bij krijgt. Het echtpaar Daniël en Linda Hoenselaars wil zich onderscheiden door clubleden bij elk bezoek kwaliteitsbeleving en persoonlijke aandacht te bieden. Traditionele fitness en groepslessen vormen de basis, maar de focus ligt op kleine groepen, personal training en bedrijfsfitness.

LANGE ZOEKTOCHT

Het echtpaar Hoenselaars was al langer op zoek naar een locatie om een nieuwe sportschool vestigen. Het koppel liet het oog vallen op het voormalige postsorteercentrum aan de Fellenoord, maar daar was een ander hen voor. Oók de voormalige Heilig Hartkerk was in beeld, maar viel uiteindelijk af, net als een leegstaande vleugel van het waterschapshuis aan de Bosscheweg. Voor die laatste locatie moest de vergunning worden gewijzigd. Vlak voordat de termijn verliep diende een omwonende alsnog een bezwaar in. ,,Als je op de afhandeling daarvan moet wachten, ben je zomaar anderhalf jaar verder. Dat wilden we niet", zei Daniël Hoenselaars eerder in deze krant. De makelaar attendeerde hem erop dat het winkelpand van Den Ouden te huur was. Daarna ging het heel snel, mede omdat hier geen vergunning gewijzigd hoefde te worden.

PARKEREN

Daniel's Gym wordt na Tiga, Boenders, Hipa en 040Fit! de vijfde sportschool in Boxtel. Achter het pand aan de Markt ligt een terrein van ruim 800 vierkante meter, waar zo'n dertig parkeerplaatsen worden gerealiseerd.