INFOAVOND ROLSTOEL VRIENDELIJK LIEMPDE

Al 1.000 handtekeningen voor burgerinitiatief

Om voor eens en voor altijd een einde te maken aan de erbarmelijke staat van het wegdek in Liempde en hiermee op te komen voor kwetsbare inwoners, werd in juni vorig jaar een burgerinitiatief opgericht: Rolstoel Proof Liempde. Inmiddels zijn duizend handtekeningen ingezameld en ligt er een plan van aanpak met oplossingen om de toegankelijkheid van de toegangswegen naar het centrum te verbeteren. De werkgroep presenteert haar plannen maandag 9 januari in dienstencentrum De Kloosterhof.

Rolstoel Vriendelijk Liempde vindt het belangrijk dat oudere inwoners, maar ook moeders met kleine kinderen, zich veilig en comfortabel kunnen verplaatsen in het dorp. Ze heeft volop overleg gevoerd met organisaties in Liempde, zoals het bestuur van ouderenbond KBO, wijkorgaan Liempde, het dorpsberaad en de winkeliers. Ook is er een klankbordgroep met ervaringsdeskundigen opgericht waarmee de werkgroep de inventarisatie en oplossingen al heeft doorgesproken. Stichting Boxtelseweg, Nieuwstraat, Boxtelseweg ondersteunt het burgerinitiatief en ook

Liempde

Zittingsavonden Ploegers

De kaartverkoop van de zittingsavonden van prinsenvereniging De Ploegers op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 februari vindt plaats op donderdag 19 januari. Vanaf 18.30 uur is het ploegerspaleis geopend, een uur later gaat de verkoop van start. Kaarten kosten tien euro per stuk. 65-plussers en mindervaliden betalen voor de zittingsavond op donderdag vijf euro.

SPPiLL is vanaf de start bij de planontwikkeling betrokken.

Maandag presenteert de werkgroep vanaf 19.00 de plannen. In het eerste gedeelte vindt een presentatie plaats, vervolgens krijgt iedereen de mogelijkheid de plannen individueel te bekijken en te bespreken met de werkgroepleden. De Kloosterhof is vanaf 18.45 uur geopend voor publiek.

Binnenkort zal Rolstoel Vriendelijk Liempde de plannen aanbieden aan burgemeester Mark Buijs. Hij ontvangt ook de handtekeningen die zijn ingezameld om het initiatief kracht bij te zetten. Sinds de KerstKluunMarkt hebben duizend inwoners hun paraaf gezet. Het formulier, dat huis aan huis werd verspreid, kan tot en met 17 januari ingeleverd worden in de grote brievenbus aan het Schoolpad, nabij basisschool De Oversteek. Het is ook mogelijk de flyer met handtekening in te scannen en te e-mailen naar knoop19@planet.nl. Neem voor vragen contact op met Mario Knoops, telefoonnummer 06-20 36 41 86 of met Wim van Erp, tel. (0411) 63 18 07. Beiden zijn lid van de werkgroep.

Gemonde

Vrouwen van Nu

In de maanden januari, februari en maart houdt Vrouwen van Nu in Gemonde op maandag vanaf 20.00 uur in zaal De Schuif aan de Dorpstraat vier kaartavonden. Hanneke en Leo Verhagen verzorgen deze avonden waar men kan rikken en jokeren. De data zijn 16 en 30 januari, 13 februari en 6 maart. Er zijn leuke prijsjes te winnen. Alle kaartliefhebbers zijn van harte welkom.