Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

PERS EN PUBLIEK LYRISCH OVER MICHAEL VAN GERWEN

WK-titel én felicitaties van premier...

'Een formidabele, onverslaanbare combinatie van goddelijk talent en intimiderende mentale kracht', 'een genie in zijn sport' en 'de Lionel Messi van het darts'. Michael van Gerwen kan na het behalen van zijn wereldtitel niet meer stuk bij het publiek en de pers...

Naast het wereldkampioenschap darts won Van Gerwen maandag ook 'de strijd om de kijkcijfers'. Liefst 2,2 miljoen mensen stemden die avond af op RTL7 om de eindstrijd tegen de Schot Gary Anderson te volgen. De uitzending was daarmee het best bekeken programma van de avond, zo blijkt uit cijfers van de stichting KijkOnderzoek.

Voordat Van Gerwen de wereldtitel binnensleepte, had hij de trofee al bijna in handen. Tijdens de finale stormde een supporter het podium op. Hij wist de beveiligers te ontwijken, pakte de beker en liep naar Van Gerwen toe. ,,Het was misschien wel lief en lollig bedoeld. Hij wilde de trofee alvast aan mij geven, geloof ik", zei Van Gerwen na afloop. ,,Zoiets mag natuurlijk niet gebeuren. Dat wordt hier natuurlijk ook niet getolereerd. Ik stond voor de zege te gooien en dan kan zo'n actie je de wedstrijd kosten."

PERSCONFERENTIE

Aan media-aandacht voor de darter geen gebrek na afloop van de eindstrijd. Van Gerwen stond de binnen- en buitenlandse media na de finale uitgebreid te woord. Tijdens deze drukbezochte persconferentie kreeg Van Gerwen nog een bijzonder telefoontje: premier Mark Rutte belde om hem te feliciteren. Hij was behoorlijk op de hoogte van de dartssport, zo bleek uit het gesprek. ,,Ik heb inderdaad een fantastisch jaar achter de rug", bevestigde Van Gerwen. ,,Iedereen leeft zeker mee. Er hebben heel veel mensen gekeken. En nu staan er dertig, veertig mensen voor m'n neus met een camera op me..."

FOTO ONDER: Michael van Gerwen stond maandagavond, na het behalen van de wereldtitel, de pers uitgebreid te woord. Uiteraard mét de fraaie trofee in zijn handen... (Foto: Albert Stolwijk).