Afbeelding
Foto: Henk van Weert

MARIEKE VAN ESCH TERUG NAAR GESTEL

Yasmine Melis neemt The Read Shop erbij

HENK VAN WEERT

Wie deze week de Boxtelse vestiging van The Read Shop binnenliep, zal verbaasd hebben opgekeken. Naast Marieke van Esch, die sinds twee jaar de winkel runt, troffen bezoekers er ook Yasmine Melis aan. De eigenaresse van Sigarenmagazijn Voets neemt de winkel aan de Stationsstraat per 1 februari over en werkt zich deze maand in.

In december 2014 heropende Van Esch de Boxtelse tabaks- en lectuurwinkel nadat deze twee maanden eerder de deuren sloot. Samen met haar vader runde ze in Sint-Michielsgestel ook al een vestiging van The Read Shop. Nu Piet van Esch zich terugtrekt uit de winkel aan het Petrus Dondersplein zet zijn dochter die voort. ,,Maar twéé winkels runnen, is een beetje te veel van het goede voor me."

BESTE OPVOLGSTER

Daarom vroeg Van Esch of Melis interesse had om de zaak in Boxtel over te nemen. ,,We hebben sinds september samen bekeken óf dat haalbaar was en enkele dagen vóór Kerstmis hebben we overeenstemming bereikt", vertelde Van Esch dinsdag. Ze is heel blij. ,,Ik kan me geen betere opvolgster wensen. Het biedt ook kansen. Want we zullen ook samenwerken in de toekomst. Als zich interessante partijen aandienen op de markt, kunnen we daarmee allebei ons voordeel doen."

VEEL ZIN

Melis, die jaren geleden al de sigarenwinkel van haar moeder aan de Rechterstraat overnam, knikt: ,,Afgelopen donderdag hebben we beiden onze handtekening gezet. In de maand januari werk ik mee in The Read Shop om ervaring op te doen. Zaken als rookwaren en staatsloten zijn mij bekend natuurlijk vanuit mijn eigen winkel, maar boeken, tijdschriften en cadeauartikelen zijn natuurlijk nieuw voor mij. Deze artikelen vergen veel tijd én energie, dat is me al wel duidelijk geworden. Maar het lijkt me leuk om op deze manier mijn blik te verruimen. Het is weer eens iets heel anders. Ik ga dan ook diverse cursussen volgen."

Het werken binnen een franchiseorganisatie als The Read Shop zal voor Melis wel even wennen zijn, erkent ze. ,,Maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Het is een mooie uitdaging. De opzet en inrichting van The Read Shop verandert niet. Maar natuurlijk kan ik niet in mijn eentje twee winkels runnen. Daarom ben ik al volop op zoek naar medewerkers."

GEEN LEEGSTAND

Op het moment dat Melis hoorde dat Van Esch wilde stoppen met de winkel, schrok ze wel een beetje. ,,Het zou immers niet goed zijn als er opnieuw een pand leeg zou komen te staan in het centrum. Maar al gauw begon ik ook plannen te maken. Gelukkig kan ik die nu realiseren. Ik heb er veel zin in!"

FOTO LINKS: Marieke van Esch (links) en Yasmine Melis vulden dinsdag samen de schappen met nieuwe tijdschriften in The Read Shop.