De Boxtelse brandweer rukte op oudejaarsavond om half tien uit naar de Breukelsestraat voor een klein brandje. Het brandende vuurwerkafval werd snel geblust. (Foto: Sander van Gils).
De Boxtelse brandweer rukte op oudejaarsavond om half tien uit naar de Breukelsestraat voor een klein brandje. Het brandende vuurwerkafval werd snel geblust. (Foto: Sander van Gils). Foto: Sander van Gils

EERSTE INVENTARISATIE GEMEENTE: 2.000 EURO AAN SCHADE

Jaarwisseling verloopt rustig in Boxtel

De jaarwisseling in Boxtel en Liempde is rustig verlopen. De Boxtelse brandweerploeg hoefde slechts één keer in actie te komen voor een buitenbrandje in de Breukelsestraat.

Op de hoek van de Breukelsestraat met de Parallelweg Noord in Boxtel woedde op oudejaarsavond een kleine buitenbrand. De brandweer doofde het vuur, dat voornamelijk uit vuurwerkafval bestond. De brand werd even na half tien 's avonds gemeld.

Uit een eerste inventarisatie van de gemeente Boxtel blijkt dat er vier afvalbakken zijn vernield: aan de Heult, Esdoorngaard, Beneluxlaan en in park Molenwijk. Daarnaast zijn er tien verkeersborden en/of straatnaamborden beschadigd. De materiële schade bedraagt circa 2.000 euro, de herstelkosten worden op ruim 2.500 euro geraamd. ,,Dit is een eerste inventarisatie", liet een woordvoerder van de gemeente dinsdag weten. ,,We zijn nog steeds bezig met controles en ook meldingen van inwoners blijven binnenkomen.

Volgens de politie hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan tijdens de jaarwisseling. De gemeente Boxtel wees de omgeving van de Geitenwei aan als vuurwerkvrije zone tijdens oud en nieuw. In een straal van honderd meter rondom het parkje aan de Reginahof in de wijk Selissenwal mocht geen vuurwerk afgeschoten worden. Wie zich niet aan het verbod hield, riskeerde een fikse boete. Op die plek bleef het tijdens de jaarwisseling rustig.