Afbeelding
Foto: Henk van Weert

TRANSPORTBEDRIJF GEBR. BEKKERS VIERT ZILVEREN JUBILEUM

'Een hecht team en dat is waardevol'

HENK VAN WEERT

,,Elke dag is anders. De ene keer houd ik me bezig met het onderhoud van het wagenpark, de andere keer zit ik op de weg. Ik heb het hier prima naar mijn zin in dit familiebedrijf. Het voelt ook écht als familie", zegt John Kuijpers. Henri van den Bogaart knikt: ,,En iedereen rijdt hier in zijn 'eigen' truck. Dat is misschien nog wel het mooist." De twee chauffeurs zijn werkzaam bij transportbedrijf Gebroeders Bekkers in Esch. Dat vierde op oudjaarsdag het 25-jarig bestaan. Mét twee nieuwe trucks.

Samen met al hun personeelsleden namen de broers Marcel en Hein Bekkers uit Esch zaterdag niet alleen afscheid van het oude jaar, maar stonden ze ook feestelijk stil bij het feit dat ze een kwarteeuw geleden een eigen bedrijf startten. Ook de partners waren daarbij aanwezig. Bovendien maakten veel klanten, relaties, vrienden en bekenden van de gelegenheid gebruik om het bedrijf wat beter te leren kennen tijdens een drukbezochte open dag.

,,We kijken terug op een prachtig weekend", vertelt Marcel (50). Hij houdt zich bezig met de planning in het bedrijf. Zijn één jaar jongere broer is op de tweede werkdag van het nieuwe jaar niet te vinden in het bedrijfspand aan de Leunisdijk. ,,Die zit altijd op de weg. Dat is zijn lust en zijn leven", glimlacht Marcel. Zelf verruilde hij zeven jaar geleden de chauffeurscabine voor het werk achter de computer. ,,Vroeger deed ik de planning onderweg, tussen de ritten door. Of 's avonds. Maar op een gegeven moment werd het zo druk, dat het niet meer ging."

NIET ÉÉN, MAAR TWEE...

Marcel en Hein startten met tweeën op Nieuwjaarsdag 1992. Voorheen waren ze in dienst bij hun inmiddels overleden vader Hein, die in 1963 zijn eigen transportbedrijf begon op Heult in Boxtel. Het bedrijf werd enkele jaren later verplaatst naar de Romeinseberg in Esch waar moeder Bekkers nog altijd woont. In 1987 vestigde het bedrijf zich als eerste op het bedrijventerrein Broxven. Ook de beide echtgenotes van de broers Marcia en Monique werken in het bedrijf en zorgen voor respectievelijk de boekhouding en personeelszaken.

Vooruitlopend op de feestdag werd vrijdagavond een nieuwe truck in gebruik genomen. Dat was niet helemaal onverwacht, vertelt Henri die 22 jaar in dienst is bij transportbedrijf Gebr. Bekkers. ,,Wél dat er nog een tweede nieuw voertuig bij kwam. Geweldig dat Hein en Marcel dit voor iedereen geheim hebben kunnen houden. Het was een complete verrassing!", glundert John die inmiddels acht jaar werkzaam is. Met de twee nieuwe trucks komt het wagenpark op tien vrachtauto's.

Bekkers vervoert veel stellingmaterialen. ,,In die branche hebben we enkele vaste klanten en die zijn tijdens de economische crisis gelukkig overeind gebleven. Ook voor Inteco, het Boxtelse bedrijf dat klimaatplafonds maakt, verzorgen we veel opdrachten", vertelt Marcel. ,,Bovendien rijden we veel voor DPD Pakketservice. De meeste ritten zijn binnen Nederland, maar op verzoek rijden we ook wel naar België, Luxemburg en Duitsland."

VERTROUWENSBAND

Henri en John hebben het prima naar hun zin bij het Essche transportbedrijf. ,,Maar dat geldt volgens mij voor alle chauffeurs die hier in vaste dienst zijn. Het mooiste voorbeeld is misschien wel Martien Bergman; die werkt al veertig jaar voor de familie Bekkers. Hij hoort gewoon bij het meubilair...", grinnikt Henri. Marcel knikt: ,,We hebben een hecht team en dat is heel waardevol."

Echt wensen voor de komende jaren hebben de broers Bekkers niet, zegt Marcel: ,,We zijn groot genoeg zo. De opdrachtgevers kennen ons en wij hen. Er is door de jaren heen een vertrouwensband ontstaan en die koesteren we. Afgelopen jaar is ons bedrijfspand helemaal opgeknapt en de opleggers staan prima geparkeerd op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel."

FOTO LINKS: Marcel Bekkers (links) met twee van de zeven chauffeurs die hij en zijn broer Hein in vaste dienst hebben: John Kuijpers (boven) en Henri van den Bogaart.