Tunnelsyndroom (2)

Referent aan het ingezonden stuk van vorige week, Tunnelsyndroom, blijkt dat het verkeer(s)de onderwerp onder de Boxtelse bevolking leeft.

Ook ik verbaas mij regelmatig over gemaakte keuzes betreffende de doorstroming en leefbaarheid van onze mooie gemeente. In deze doel ik op de aangepaste kruising Hendrik Verheeslaan/Dr. De Brouwerlaan en de daarbij gepaarde aanleg van een onneembare drempel die meteen al werd aangepast na de aanleg, maar nog steeds niet voldoet. Misschien een idee om rond 08.10 uur bij de nu ontstane verkeerssituatie te gaan kijken: eerder gevaarlijker dan veiliger.

Tevens is er in alle wijsheid besloten om een knip te zetten in de Nieuwe Nieuwstraat. Hierdoor is iedere doorstroming vanuit de wijk Oost richting het centrum en of uitvalswegen teruggebracht tot de Schijndelseweg en Europalaan, Robert Schumanlaan, Hobbendonkseweg. In de wijk Oost wonen ongeveer 10.000 mensen die alleen over genoemde wegen Oost kunnen verlaten. Mozartlaan is geknipt, Hobbendonkseweg is geknipt, Hendrik Verheeslaan is onberijdbaar, Nieuwe Nieuwstraat is geknipt. Als de gemeente Boxtel eerst zorgt voor een degelijke afvoer, dan is er ook geen of veel minder 'drukte' op genoemde wegen.

Nu wordt er meteen weer gesproken over een derde aansluiting op de A2, tevens kan er een oostelijk parallelweg aangelegd worden naar op- en afrit 26. Waarom? Kijkt u eens op de kaart zou ik zeggen. Boxtel ligt ingeklemd tussen de A2, Dommel (natuurgebied), meerdere sporen, en industrieterrein Ladonk dat in feite ooit op de verkeerde plaats is aangelegd.

Dan is er nu besloten om de dubbele overweg af te sluiten voor autoverkeer en er een fietstunnel aan te leggen. Ik vraag mij toch echt af of wij dit als gemeente nu echt willen? Ik kan mij niet voorstellen dat een weldenkend mens tot deze oplossing zou komen. Bij deze nogmaals een oproep aan de gemeente om dit besluit te heroverwegen en met een andere oplossing te komen. Kijk eens in de gemeente Best en Vught...

Natuurlijk zegt iedereen dat men vaker de fiets moet nemen, de praktijk is echter anders. Dit is geen pleidooi voor meer autoverkeer maar meer voor realiteitszin bij het gemeentebestuur. Neem de ligging van Boxtel zoals beschreven eens in ogenschouw en accepteer de situatie zoals die is in de gemeente Boxtel. Er zijn nu eenmaal zaken die je niet kan veranderen. Overweeg eens om de geknipte straten te heropenen. Het afsluiten van wegen en dan gaan zoeken naar oplossingen voor 'problemen' die je vooraf al ziet aankomen lijkt mij niet de oplossing.

        ALEXANDER TONINO


Inbraakpoging verijdeld dankzij alerte buren

Onderweg naar huis op Eerste Kerstdag kregen we een telefoontje: politie in verband met een inbraak in onze woning. Je schrikt je rot, o jee wat zou er weg zijn, zouden ze veel rotzooi gemaakt hebben? Bij thuiskomst staan politie en buren klaar om ons op te vangen. Dan blijkt dat de boeven niet binnen zijn geweest! Pff, een zucht van verlichting, alleen ligt de hele kamer en tuin vol glas. De buurman was meteen toen hij een flinke klap en glasgerinkel hoorde naar buiten gegaan om poolshoogte te nemen waardoor de inbrekers op de vlucht sloegen. Andere buren zagen ze weglopen en keken waar ze naartoe holden. De politie is direct na de melding gekomen en heeft meteen 's avonds rond half tien een buurtonderzoek ingesteld en sporen gezocht. Een buurvrouw heeft meegeholpen om binnen het glas op te ruimen en een buurman heeft een plank tevoorschijn gehaald waarmee het raam afgeschermd kon worden. De schrik zit er nog wel in, maar wat zijn we blij met al onze buren die klaarstaan als we ze nodig hebben! Oók met de politie die meteen in actie is gekomen en tips heeft gegeven omtrent het voorkomen van inbraken.

        W. MAAS