Afbeelding
Foto: The Ducktownband

CONCERT DUCKTOWN- EN RED RIVER BAND

Muzikale traditie mondt uit
in feestelijke Nieuwjaarsdag

Het werd zondag, op Nieuwjaarsdag, een feestelijke aangelegenheid in partycentrum De Comsche Hoeve. The Ducktownband hield daar het Vette Oliebollen Festijn met zijn gasten; de Red River Band en carnavalsclub Geen Drank Geen Klank.

Beide muziekkapellen lieten in twee sets horen dat muziek als beleving wordt beschouwd. De muzikanten schotelden een verrassend, niet alledaags repertoire voor en lieten horen dat men van veel markten thuis is. En dat werd door de vele toehoorders echt gewaardeerd.

Een volle Comsche Hoeve trok in polonaise voorbij tijdens de vertolking van het Eendengats carnavalslied: 'Indegat, ge bent ut hillemaol'. De zangers van Geen Drank Geen Klank die met dit lied in november het Kwekdeuntjesfist wonnen werden deze keer begeleid door The Ducktownband en dat viel in de smaak.

FOTO BOVEN: Onder leiding van trompettist Fränklin Kelders (rechts) hield The Ducktownband op Nieuwjaarsdag het Vette Oliebollen Festijn in De Comsche Hoeve.


Waggelrevue Eendengat legt tonpraters 'Keiebijters' vast

Om de kwaliteit van de Eendengatse zittingsavonden naar een hoger plan te tillen, heeft Stichting Openbaar Carnaval (SOC) de komende vier jaren tonpraters van het bekende Keiebijters Kletstoernooi uit Helmond gecontracteerd. Oud-Boxtelaar Frans Bevers en Freddy van den Elzen (uit Vorstenbosch) komen vrijdag 10 en zaterdag 11 februari als eerste voor het voetlicht tijdens de Waggelrevue in hofpaleis Denziz.

De Agterblijvers, 'lolitiek' commentator Ad Hoevenaars, hofdichter Fons van Asten, De Vijf Zaligheden, De Drie Kupkes, De Dorini's. Het zijn bekende namen die optreden tijdens de pronkzittingen, die muzikaal worden omlijst door The Ducktownband. Maar er komt ook nieuw talent op de planken, onder meer de WC Indjes, The Soulbrothers en Echdweil. Kaartjes voor de Waggelrevue kosten elf euro en zijn te koop via www.waggelrevue.nl.

Afbeelding