Bewoners en vrijwilligers van Molenweide namen maandagochtend deel aan een feestelijke nieuwjaarsontmoeting. Deze week verhuisden ze allemaal tijdelijk naar zorgcentrum De Braacken in Vught. (Foto: Peter de Koning).
Bewoners en vrijwilligers van Molenweide namen maandagochtend deel aan een feestelijke nieuwjaarsontmoeting. Deze week verhuisden ze allemaal tijdelijk naar zorgcentrum De Braacken in Vught. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SJAAN VAN DE BRAND (101) BLIJFT RUSTIG ONDER VERHUIZING

'Gek hè, op je oude dag naar Vught'

Ze is geboren en getogen in Boxtel en woonde meer dan een halve eeuw aan de Bosscheweg, op een steenworp van woonzorgcentrum Molenweide, haar huidige thuis. Maandagmiddag verhuisde de 101-jarige Sjaan van de Brand voor het eerst in haar leven buiten de gemeentegrenzen om acht maanden in zorgcentrum De Braacken in Vught te gaan wonen. ,,Die verhuizing kom ik wel door hoor, die duurt toch maar één dag."

Een beetje nerveus is ze wel, maar verder laat mevrouw Van de Brand de verhuizing op zich afkomen. ,,Het is natuurlijk wel een beetje gek om op je oude dag naar Vught te gaan", lacht ze. ,,Ach, het zal best een lange dag worden. Maar we worden vandaag goed verzorgd met eten en drinken en vanavond woon ik in een nieuwe kamer." De Boxtelse is blij dat niet alleen het verplegend personeel maar ook de vrijwilligers meegaan naar De Braacken. ,,Ik zie niet meer zo goed, maar herken iedereen aan de stem. Het is fijn dat alle vertrouwde mensen blijven. Met velen ben ik inmiddels goed bevriend."

Mevrouw Van de Brand koestert de jaren die ze al in Molenweide woont. ,,Ik heb mijn halve leven hier in de buurt gewoond. Eerst aan de Bosscheweg, toen in Molenhof en nu in Molenweide. Als ik over acht maanden terugkeer, krijg ik een mooie nieuwe kamer." Haar 102e verjaardag zal ze op 16 maart in Vught vieren. ,,Iedereen zal vast naar Vught komen en dan maken we er samen een leuke dag van."