NIEUWJAARSCONCERT GILDENBONDS

An der schönen blauen Dommel klinkt in Baanderherencollege

De Gildenbondsharmonie houdt zondag 15 januari haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert. In de Tijberzaal van het Baanderherencollege treden alle orkesten van de muziekvereniging op, aangevuld met sopraan Carissa Gerving en bariton Rob Hazenberg.

Het harmonieorkest en het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie hebben speciaal voor het nieuwjaarsconcert gekozen voor passende muziek. Het thema luidt 'Wenen aan de Donau' en om die reden is gekozen voor een prikkelende uitnodiging waarop het motto 'An der schönen blauen Dommel' staat. Walsen, polka's en andere muziek uit Oostenrijk staan op het programma, maar ook werken uit andere Donau-landen zullen aan bod komen. Een apart gedeelte is tijdens de uitvoering ingeruimd voor operette Die Fledermaus van Johann Strauss.

Sopraan Gerving en bariton Hazenberg, die onlangs ook meedeed aan het kerstconcert van het Projectkoor Boxtel, worden begeleid door het harmonieorkest, dat op 15 januari voor het laatst onder leiding staat van dirigent Arjan Gaasbeek. Gaasbeek verruilt de Gildenbondsharmonie voor harmonie Pieter Aafjes in Culemborg en wordt opgevolgd door Erik Somers. Tijdens het nieuwjaarsconcert wordt het dirigeerstokje overgedragen aan Somers; beide dirigenten nemen een deel van het concert voor hun rekening.

Het leerlingenorkest opent de muzikale middag in de Tijberzaal en staat onder leiding van Ralph Zijlemans.

Tijdens het nieuwjaarsconcert zijn in de Tijberzaal tal van lekkernijen verkrijgbaar die aansluiten bij het thema. Aan de bar is keuze uit onder meer Mozartkugeln, Sachtertorte en enkele speciaal geselecteerde Oostenrijkse wijnen.

Het nieuwjaarsconcert begint om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Boxtel

Swanee Bridge Jazzband

De Swanee Bridge Jazzband uit Boxtel verzorgt zondag 8 januari van 14.30 tot 17.30 uur haar maandelijkse optreden in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. De toegang is gratis. Op het programma staat dixieland, oude stijl jazz en swing van grootheden als Louis Armstrong, Chris Barber, Glenn Miller en Duke Ellington.