INFORMEEL OPTREDEN BOXTEL'S HARMONIE

Nieuwjaarsconcert in Muziekhuis Boxtel

Boxtel's Harmonie trapt 2017 muzikaal af met een informeel nieuwjaarsconcert. Dat wordt zaterdag 7 januari vanaf 14.00 uur gehouden in het drie weken geleden geopende Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche 4. Het harmonieorkest, slagwerkensemble én opleidingsorkest vertolken enkele muziekstukken afzonderlijk, maar spelen ook één werk gezamenlijk.

Na een geslaagde eerste editie begin vorig jaar in theaterzaal Podium Boxtel, kiest de harmonie nu voor een nieuwjaarsconcert in het afgelopen jaar door de leden grotendeels zelf gerealiseerde Muziekhuis. Net als in 2016 spelen de muzikanten in vrijetijdstenue. ,,Het moet vooral een gemoedelijk samenzijn worden, waar leden, hun partners en allen die onze vereniging een warm hart toedragen de beste wensen voor 2017 uitwisselen", zegt Paul van Alphen.

MAESTRO

Vooruitblikkend naar wat dit jaar komen gaat, vertelt de voorzitter van Boxtel's Harmonie dat het orkest zich opmaakt voor een bijzonder optreden op zaterdag 1 april: ,,We haken daarbij in op het populaire tv-programma Maestro waarbij prominente Nederlanders met elkaar de strijd aangaan als dirigent. De fanfares in Esch en Liempde hebben vorig jaar al zo'n lokale editie met succes op de planken gebracht. Wij zijn blij vijf bekende inwoners van Boxtel bereid te hebben gevonden om, zonder noemenswaardige muzikale ervaring, dit project met ons vorm te geven."

De voorbije weken heeft dirigent Jules van de Loo al met zijn orkestleden gesnuffeld aan de muziek die voor Maestro is uitgekozen. ,,Nee, we verklappen nog niet wat het publiek kan verwachten; niet qua titels, maar ook niet qua deelnemers. Dat blijft nog even een verrassing", lacht de harmoniepreses. ,,Wél wil ik kwijt dat de vijf deelnemers vóór de pauze bekende licht-klassieke melodieën dirigeren. Na de pauze komt moderne amusementsmuziek op de lessenaar en moeten de gelegenheidsdirigenten niet alleen met het orkest aan de slag, maar ook met een zangeres."

De muziek van Maestro komt komende zaterdag nog niet aan bod tijdens het nieuwjaarsconcert. Wie nog niet in de gelegenheid was om het nieuwe Muziekhuis van binnen te bekijken, is volgens Van Alphen van harte welkom om het eerste concert van 2017 daarvoor te benutten.


Bogaerts & Groenen Advocaten
benoemt twee nieuwe partners

Advocatenkantoor Bogaerts & Groenen, met vestigingen in Boxtel en Tilburg heeft met ingang van 1 januari twee nieuwe partners benoemd: Bas Collard (35) en Dirk School (32).

Collard is ruim tien jaar advocaat en heeft een procespraktijk in het vastgoed- en ondernemingsrecht. Hij adviseert en procedeert voor verhuurders en is betrokken bij vastgoedprojecten en projectontwikkeling. Hij procedeert over (niet-)nakoming van koopovereenkomsten van onroerende zaken, (verborgen) gebreken, asbest en ontruiming. Binnen de praktijk voor ondernemingsrecht legt hij zich toe op bestuurdersaansprakelijkheid, aansprakelijkheid van financiële adviseurs en tussenpersonen, makelaars, notarissen en andere dienstverleners. Ook treedt hij regelmatig op in aandeelhoudersgeschillen en andere zakelijke conflicten.

Advocaat School is ruim acht jaar advocaat en maakt deel uit van de secties Contract & Onderneming en Faillissement & Herstructurering. Hij is lid van de specialistenvereniging Insolad en rondde de Grotiusopleiding Insolventierecht cum laude af. School houdt zich veelvuldig bezig met reorganiseren en herstructureren van bedrijven in financiële moeilijkheden. Daarnaast wordt hij regelmatig benoemd als curator in faillissementen door de rechtbank Oost-Brabant. Verder adviseert hij over (arbeids-)contracten, algemene voorwaarden en het oplossen van zakelijke geschillen, indien nodig via de rechter.

Bogaerts & Groenen Advocaten is een full-servicekantoor waar 23 juristen werkzaam zijn.