Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Whats Up, Nieuwjaarsduikers?

Jong en oud ging op Nieuwjaarsdag de uitdaging aan: een frisse duik in recreatieplas De Langspier. De traditionele Nieuwjaarsduik trok 71 deelnemers. Voor Lidy van Weert en haar kleinkinderen Sanne, Iris, Robin en Coen is het evenement inmiddels een jaarlijkse traditie...

Hebben jullie al vaker meegedaan? Sanne: ,,Iris, Robin en ik hebben net zo vaak meegedaan als oma: vier keer. Ze vertelde ons dat ze dit wilde doen en toen gingen we mee. Voor ons neefje Coen, die is zes jaar oud, is het de eerste keer. Hij heeft zijn zwemdiploma dit jaar gehaald en wilde meteen meedoen."

Wat vinden jullie van de Nieuwjaarsduik? Iris: ,,Heel leuk, want je kunt het nieuwe jaar openen met een frisse duik." Robin: ,,Ik stel mezelf altijd een doel. Vorig jaar ben ik drie keer achter elkaar het water ingelopen en dit jaar ook. Volgend jaar ga ik voor de vier keer." Iris: ,,Ik wilde graag de duikers van de reddingsbrigade een high five geven, ook dat is gelukt." Sanne: ,,Ik ben tot mijn middel in het water gegaan, dat vond ik genoeg. En Coen verloor helaas zijn slipper tijdens het rennen, dus hij is uiteindelijk gaan pootjebaden. Volgend jaar gaat hij zéker een duik nemen."

Was het niet koud? Robin: ,,Nee hoor, ik vond het vorig jaar kouder. En nu, een paar minuten nadat ik in het water ben geweest, heb ik het alweer warm. Het is gewoon leuk om dit met oma te doen." Sanne: ,,Ook hebben we vrienden en vriendinnen van ons 'aangestoken', zij hebben dit jaar ook meegedaan."

Hoe ziet de rest van de Nieuwjaarsdag er uit voor jullie? Sanne: ,,We gaan oliebollen en wafels eten met z'n allen, mmm..." Robin: ,,En volgend jaar zijn we er natuurlijk gewoon weer bij!"

FOTO RECHTS: Van links naar rechts: oma Lidy van Weert (tweede van links) met haar kleinkinderen Sanne, Iris en Robin Krimp en Coen van den Braak, net nadat ze op Nieuwjaarsdag een duik namen in recreatieplas De Langspier in Boxtel. (Foto: Hans van Doorn).