Maarten Termeer (rechts) en Albert Bressers stuiten op de elpee 'Dè is de kunst' van De Ploegadoers, die natuurlijk wél opdook in de Liempdse Top 2000. (Foto: Albert Stolwijk).
Maarten Termeer (rechts) en Albert Bressers stuiten op de elpee 'Dè is de kunst' van De Ploegadoers, die natuurlijk wél opdook in de Liempdse Top 2000. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

SFEERVOLLE MUZIEKAVOND IN CAFÉ 'T WAPEN VAN LIEMPDE

Ploegadoers wél in Liempdse Top 2000

MARC CLEUTJENS

De échte Top 2000 haalden de muzikanten van volksmuziekgroep De Ploegadoers jammer genoeg niet. Maar natuurlijk hadden de deejays Maarten Termeer en Albert Bressers vrijdagavond een plekje voor ze ingeruimd in hun eigen Liempdse Top 2000. 'Dè is de kunst' passeerde dus de revue, net als heel veel andere bekende en minder bekende pareltjes.

Het idee voor de Liempdse Top 2000 was na de komst van de stemweek voor de landelijke hitlijst al snel geboren. Termeer en Bressers waren natuurlijk de geijkte deejays voor dit feestje, dat mee werd voorbereid door kastelein Ad Schel-

le met Jozephine Bekkers en Yvon van den Bosch. Die stonden in november aan de wieg van het Top 2000-festijn in Liempde dat niet alleen de stembus van deejay Gerard Ekdom naar Liempde lokte, maar ook honderden belangstellenden.

't Wapen van Liempde was lekker gevuld voor een Top 2000-feestje. De deejays hadden hun honderden albums en singletjes op vinyl meegebracht. ,,We hebben heel veel op vinyl en voor bijzondere verzoekjes is natuurlijk Spotify uitgevonden", vertelde Termeer kort voor de start van de muzikale avond in Liempde.

KRIS-KRAS

De deejay gaf aan dat hij met compagnon Bressers kris-kras door de Top 2000 zou

gaan en natuurlijk plaats inruimde voor verzoeknummers. ,,Yvon deed tussendoor wat mini-quizzen en we gaven een paar gesigneerde shirtjes weg. We draaiden uitsluitend muziek uit de enige echte Top 2000 waarbij de nadruk op feestelijke liedjes zal liggen. De saaie nummers hebben we overgeslagen…"

FOTO ONDER: Maarten Termeer (rechts) en Albert Bressers stuiten op de elpee 'Dè is de kunst' van De Ploegadoers, die natuurlijk wél opdook in de Liempdse Top 2000. De deejays konden niet alleen kiezen uit honderden meegebrachte elpees en singletjes op vinyl, ook werd een beroep gedaan op Spotify... (Foto: Albert Stolwijk).