Platen(ruil)beurs in Walnoot

De Vereniging Boxtelse Verzamelaars organiseert zondag 8 januari een verzamelaarsbeurs in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof te Boxtel. Het evenement staat telkens in het teken van een thema en deze keer zijn dat singles en elpees.

Bezoekers kunnen tijdens de beurs allerlei spullen ruilen, zoals bidprentjes, munten, postzegels, prentbriefkaarten, sigarenbandjes, stickers, telefoonkaarten, theezakjes, voetbalplaatjes, winkelwagenmuntjes en meer.

Speciale aandacht is er voor elpees en singles. Rob Schüller draagt sinds enige jaren zorg voor dit gedeelte van de beurs en begon in de jaren tachtig met sparen van vinyl. ,,Terwijl de verkoop van cd's blijft teruglopen, beleeft ouderwets vinyl een opmerkelijke comeback. Veel artiesten brengen hun nieuwste werk op elpee uit", aldus Schüller. De bekende website Bol.com is de hernieuwde populariteit van vinyl ook opgevallen en besloot onlangs om ook vinyl te gaan verkopen.

Tijdens de beurs is het mogelijk om meegebrachte platen te ruilen of te verkopen. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 13.00 uur in De Walnoot. De entree voor volwassenen bedraagt 1 euro en voor kinderen 25 eurocent.