Sjoerd van Lokven in strijd met Sint -Michelsgestel-speler op de achtergrond Willem van de Kerkhof
Sjoerd van Lokven in strijd met Sint -Michelsgestel-speler op de achtergrond Willem van de Kerkhof Foto: Hans Verberk

VOETBALCLUBS DOEN MASSAAL MEE MET ZVS RIJSCHOOL GESTEL

Meierijcup impuls voor zaalvoetbal

Het deelnemersveld van de Meierijcup bestond onder meer uit alle clubs die actief zijn in de regio Boxtel. Naast ODC en Boxtel waren dat LSV uit Lennisheuvel, DVG uit Liempde, Essche Boys uit Esch en Irene uit Gemonde. Na een reeks poulewedstrijden werden vorige week donderdag de kwartfinales gespeeld. Daarin kwam DVG als eerste in actie. In het duel tegen Helvoirt gingen de Liempdenaren met 3-0 onderuit. DVG'er Tarn van de Wiel stond met drie treffers tijdens het toernooi op de topscorerslijst.

Derdeklasser ODC drong ook door tot de kwartfinales en speelde donderdag in een spannend duel tegen Sint-Michielsgestel. Die ploeg won met 1-0. Op de topscorerslijst staan de namen van twee ODC 'ers: Willem van de Kerkhof met vier en Sjoerd van Lokven met drie doelpunten. In de andere kwartfinales versloeg Rhode (Sint-Oedenrode) SCI uit Sint-Michielsgestel met 5-0 en was Nemelaer uit Haaren in evenwicht met Avanti '31 uit Schijndel 3-3 waarbij Nemelaer het duel beslist na strafschoppen.

In de halve finales won Helvoirt met 1-0 van Rhode en versloeg Nemelaer het team Sint-Michielsgestel met 3-2. In de finale was Helvoirt te sterk voor Nemelaer. De derby tussen beide Haarense clubs eindigde in 4-2 in Helvoirts voordeel. Topscorer van de Meierijcup was Koen van de Zanden van Rhode met negen treffers.

ZVS Rijschool Gestel kijkt terug op een sportief verlopen zaalvoetbaltoernooi, dat werd afgesloten met een feestavond. De organisatoren willen de strijd om de Meierijcup jaarlijks organiseren. Ze hebben zich voor de opzet laten inspireren door de Championscup, een evenement dat in Gorinchem wordt gehouden. De doelstelling is om veldvoetbalclubs uit te nodigen die vervolgens hun beste spelers afvaardigen voor dit zaalvoetbaltoernooi. Omdat de veldvoetballers vanwege de winterstop niet in actie komen, is de strijd om de Meierijcup een welkome afwisseling. Elke wedstrijddag werd geopend met een pupillenwedstrijd.

FOTO BOVEN: Beeld uit de kwartfinale in de Meierijcup waarin ODC met 1-0 verloor van Sint-Michielsgestel. Sjoerd van Lokven (midden) duelleert met twee spelers van Sint-Michielsgestel, rechts staat Willem van de Kerkhof. (Foto: Hans Verberk).


JAN HAMELS GAAT MET EERSTE WISSELTROFEE AAN DE HAAL

Spannende mini-pentatlon bij 't Ivoor

Biljartvereniging 't Ivoor hield aan het einde van het jaar 2016 voor het eerst een mini-pentatlontoernooi. Het werd een mooie en spannende happening.

,,Eindelijk is er weer eens iets binnen onze club om op terug én vooruit te kijken", meldt woordvoerder Louis van der Meijden. Op de eerste speeldag was het gezellig druk met clubleden van alle klassen met moyennes variërend van 0,7 tot en met 30. Dit houdt in dat zeker niet de besten zullen winnen, terwijl er ook nog een verliezerronde gespeeld werd. ,,Eén ding weten we wel: als er door diverse leden wat hand- en spandiensten verricht worden kan dit toernooi naar veel grotere hoogte doorgroeien. Mogelijk kan er in de toekomst een Boxtels kampioenschap aan verbonden worden." Leon de Bock en Jacques van Loon tekenden voor de organisatie van het gezellig verlopen toernooi.

Door het mini-pentatlonsysteem werd voor het eerst in de accommodatie van 't Ivoor tijdens biljarten verplicht gecommuniceerd, mede omdat vooraf de te maken carambole bekend gemaakt werd. Daarbij viel het soms niet mee om de goede beslis-

FOTO LINKS: Beide finalisten van het mini-pentatlontoernooi van 't Ivoor worden geflankeerd door de organisatoren van het mini-pentatlontoernooi. Van links naar rechts: Jacques van Loon, Jan Hamels, Fouad Hasbani en Leon de Bock. (Foto: Louis Josiassen).

sing te nemen. Na de schifting van de eerste dag, werden op de tweede dag de spannende finalepartijen gespeeld. Diverse keren kwam op één carambole verschil de beslissing tot stand.

In de halve finale verloor Henk van Boxmeer met één punt verschil van Fouad Hasbani. In de andere halve finale werd het tussen Jan Hamels en Gerard Bekkers zelfs gelijk, waarna via een trekstoot de beslissing geforceerd moest worden. Hamels belandde hiermee in de finale en hield tegen Hasbani zijn zenuwen het best in bedwang. Hij won overtuigend het eerste mini-pentatlontoernooi en ging met de eerste prijs én de wisseltrofee aan de haal.

Tijdens het toernooi werd ook een loterij gehouden; loten zijn nog tot en met de nieuwjaarsreceptie van 't Ivoor op zaterdag 7 januari verkrijgbaar. Die dag vindt ook de trekking plaats. ,,Al met al zijn het mooie en gezellige toernooidagen geweest. Het evenement is voor herhaling vatbaar. Na de nieuwbouw en verbouwing van onze accommodatie, waarbij onze leden volop hebben meegewerkt om er iets unieks van te maken, kunnen we nu ons biljartcentrum op de kaart zetten. Mede door het organiseren van Nederlandse persoonlijke kampioenschappen en interne competities en toernooien", aldus Van der Meijden.

Programma maandag 9 januari

't Ivoor 1 – Sonnevanck 2        13.00

't Ivoor 2 – NGTR 1        13.00

't Ivoor 3 – Sonnevanck 3        13.00

D'n Brouwer 4 – 't Ivoor 5        13.00

Kling Opl. 1 – 't Ivoor 1        19.30

Programma dinsdag 10 januari

't Ivoor 2 – 't Ivoor 1        19.30

't Ivoor 4 – Royal 2        20.00

't Ivoor 6 – De Hopbel 1        13.00

Programma woensdag 11 januari

Royal 4 – 't Ivoor 3        20.00

Programma donderdag 12 januari

't Ivoor 6 – De Hopbel 1        13.00

't Ivoor 7 – D'n Brouwer 1        13.00

Zaalvoetbal

Programma zaterdag 7 januari

Nike FC - Filipe Mode/E. Maas        17.00

X2COM – Eltechno        17.45

Goossens – Fysio De Dommel        18.30

Programma maandag 9 januari

Meneer v. Dommelen 1 – Selissen Boys        19.00

Rijschool Gestel – FC Blokfit        19.45

Vermeer – Van Stekelenburg        20.30

Vinyl & Tapijt - Faes Entertainment        21.15

Beide finalisten van het mini-pentatlontoernooi van 't Ivoor worden geflankeerd door de organisatoren van het mini-pentatlontoernooi. Van links naar rechts: Jacques van Loon, Jan Hamels, Fouad Hasbani en Leon de Bock. (Foto: Louis Josiassen).