In 2010 bracht de Toneelclub Liempde (destijds nog onder de naam KPJ-toneel) de klucht Kakkertuig op de planken. (Foto: Albert Stolwijk).
In 2010 bracht de Toneelclub Liempde (destijds nog onder de naam KPJ-toneel) de klucht Kakkertuig op de planken. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

VOORSTELLINGEN OP 12, 13 EN 14 JANUARI IN 'HET HOF'

Toneelclub Liempde voert klucht op

Onder regie van Wim Bressers voert de Toneelclub Liempde donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 januari in zaal Het Hof de doldwaze klucht 'Schoonouders' van Ineke de Grijs op.

In de klucht 'Schoonouders' krijgt een pasgetrouwd stel eerst de ouders van háár te logeren en dan nog de ouders van hém. Dat is toch om gek van te worden; en ze blijven nog lang ook. En ze eten en drinken alles op. Later komt er ook nog een prettig gestoorde oma op bezoek. Met een parachute...

ARRANGEMENT

Kaarten kosten acht euro per persoon en zijn te koop in Het Hof aan de Nieuwstraat in Liempde, café Het Wapen van Liempde en supermarkt Coop. Daarnaast is het mogelijk een arrangement inclusief diner te boeken. Online bestellen kan via de website www.toneelclubliempde.nl. Daar zijn ook video's van de vorige toneelvoorstellingen van de club te bekijken.

FOTO BOVEN: In 2010 bracht de Toneelclub Liempde (destijds nog onder de naam KPJ-toneel) de klucht Kakkertuig op de planken. (Foto: Albert Stolwijk).


Winterwandeling met oog voor natuur op Velder

De jaarlijkse winterwandeling van de Natuurwerkgroep Liempde voert zondag 8 januari naar landgoed Velder. Frans van Boeckel fungeert daarbij als gids. Na afloop wacht er een heerlijke soep voor de wandelaars.

Van Boeckel is een van eigenaren van het Liempdse landgoed, maar daarnaast ook houthandelaar én kenner van populieren. Hij belicht dan ook niet alleen Velder, maar ook de rol van de populieren voor het landgoed. Daarbij komen ook soortkeuze en gebruiksmogelijkheden aan bod.

LAAGGELEGEN

De naam Velder is afgeleid van Ten Velde of Vellaer, wat zoveel betekent als laaggelegen. Het landgoed beslaat 180 hectare en heeft een grenswal. De aanwezigheid daarvan is kenmerkend voor oude bossen en diende er onder meer voor de afbakening als jachtgebied. Landgoed Velder is daarnaast ook bekend als sterrenbos met een structuur van lanen die samenkomen op het punt De Negen Dreven. De winterwandeling start om 09.15 uur bij het informatiepaneel aan de ingang van het landgoed aan het Spoorpad, nabij het fietstunneltje onder het spoor.


Maestro Edwin terug op de bok bij Concordia

Nadat hij eind november de dirigeerwedstrijd Maestro Liemt won, keert Edwin Vugts nog één keer terug als muzikaal leider van fanfare Concordia. Tijdens het nieuwjaarsconcert op zondag 8 januari in De Serenade klimt de directeur van basisschool De Oversteek opnieuw op de dirigeerbok.

Fanfare Concordia vertolkt zondagmiddag alles behalve een traditioneel nieuwjaarsconcert. Het eerste optreden van 2017 wordt ingevuld met onder meer film- en musicalmuziek. Bovendien klinkt onder leiding van Maestro Edwin de evergreen 'Music' van John Miles.

SLAGWERK

Na de pauze komt de slagwerkgroep van de Liempdse fanfare aan bod om met melodische en ritmische klanken het nieuwjaarsconcert tot een spetterend einde te brengen.

Het nieuwjaarsconcert van fanfare Concordia in De Serenade aan de Oude Dijk begint om 13.00 uur en is gratis toegankelijk.

Lennisheuvel

Nieuwjaarsconcert

Samen met de Beyerslandkapel verzorgt fanfare Sint-Arnoldus zondag 8 januari een nieuwjaarsconcert in Lennisheuvel. Het optreden in gemeenschapshuis De Orion begint om 15.00 uur. Nadat jeugdorkest Out Yzer heeft afgetrapt spelen de muzikanten van de fanfare en de blaaskapel zowel gezamenlijk als afzonderlijk.