Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

VERBOUWING NIEUWE LIEMPDSE BARRIÈRE NOG IN VOLLE GANG

Bar Hier is nu open voor het publiek

MARIËLLE WIJFFELAARS

Al maanden is huurder Erwin Hiemstra bezig om het vervallen pand van de Liempdse Barrière op te knappen en om te toveren in een laagdrempelig restaurant. Hoewel het etablissement Bar Hier - zoals het vroegere wegrestaurant gaat heten - nog niet klaar is, kunnen gasten er inmiddels al wel terecht voor een drankje of hapje. Vrijdag werden de eerste bezoekers ontvangen in het nu al sfeervolle restaurant aan Peerkesbos, nabij oprit 26 van rijksweg A2 bij Liempde.

Een brandende vuurkorf en de nieuwe pizza-oven sierden vrijdag het terras van Bar Hier. Het is duidelijk: Hiemstra heeft grootse plannen. In de kleinste zaal stonden de tafels klaar en wachtte het personeel om de eerste gasten te kunnen bedienen. De grote ruimte is nog niet af, de uitbater is er druk aan het klussen. ,,En toch wilde ik al open gaan", vertelt Hiemstra, die het gebouw huurt van Bibitor uit Haaren. ,,Eigenlijk is deze dag speciaal voor de mensen uit de buurt om kennis te maken. Geen grote opening dus nog, dat volgt wel als alles klaar is."

Wanneer dat gaat zijn? Hiemstra durft eigenlijk geen datum meer te noemen. ,,Ik wilde eigenlijk in september al open gaan, maar dat bleek erg ambitieus", zegt hij lachend. ,,Het pand was echt in heel slechte staat. De komende tijd zijn we wél gewoon open, het is een soort proefdraaien." Met een knipoog: ,,Er zijn nog wat beren op de weg, dus eigenlijk nemen we de gasten mee om op een safari te gaan..."

WSD

Bezoekers werden vrijdag hartelijk ontvangen door de medewerkers die Hiemstra de afgelopen tijd om zich heen heeft verzameld. Enkelen van hen werken via de WSD bij Bar Hier. ,,Ik wil graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven", zegt de ondernemer stellig. ,,De horeca is een ideale plek voor hen, want de werkzaamheden én tijden kunnen worden aangepast aan de persoonlijke omstandigheden van de mede-


Pashouders

Boxtelaartjes

winnen televisie

Liefst 150 prijzen werden verloot onder pashouders die in november hun slag sloegen tijdens de Dol Dwaze Boxtelaartjesweek. Naast waardebonnen van twintig euro, te besteden bij een Boxtelse winkel of horecagelegenheid, maakten deelnemers ook kans op een hoofdprijs: een wasmachine, een televisie of een fiets. Waar Bike Totaal Jack Leijten echtpaar Vermeulen al eerder verraste met een gloednieuw rijwiel en Expert Van Erp prijswinnaar Cor van Eijndhoven onlangs in het zonnetje zette, won de familie Kalverboer onlangs een televisie van EP Rickelman.

Medewerkers van EP Rickelman hebben de televisie vorige week opgehangen bij het echtpaar Kalverboer, dat al dertig jaar klant is bij EP Rickelman. ,,Het was een mooi cadeau, want meneer Kalverboer was onlangs jarig", aldus Ad Nouwens van EP Rickelman.

Het sparen van Boxtelaartjes werd in 2015 door stichting Brabants Centrum in het leven geroepen om inwoners te stimuleren hun inkopen in Boxtel te doen.

FOTO RECHTS: Echtpaar Kalverboer ontving van Ad Nouwens (links) van EP Rickelman een Boxtelaartjes-prijs: een televisie. (Foto: EP Rickelman).

werker. Ideaal toch?" Ook heeft Hiemstra een bekend Boxtels horeca-gezicht aangetrokken. Mireille Kemna - in het verleden werkzaam bij onder meer Le Temps Perdu en En Garde! - verwelkomde de gasten met haar bekende lach. ,,Een mooie nieuwe uitdaging", vertelt ze. ,,Ik vind het altijd leuk om horeca-zaken mee op te bouwen. Er valt hier nog genoeg te doen, maar de plannen zitten goed in elkaar. Ik denk echt dat we hier iets prachtigs neer kunnen zetten."

GROOT DENKEN

De bezoekers denken daar hetzelfde over, zo werd vrijdag duidelijk. Er werd gesmuld van de soep die werd geserveerd (,,Gemaakt door Soep d'Ing, lekker vers!") en ook de warme chocolademelk met slagroom vond gretig aftrek. ,,Leuk dat deze zaak weer open is", meldde een van de gasten. ,,Vroeger kwam ik hier ook vaak. Zonde dat het zo lang leeg stond."

Het is een reactie die Hiemstra vaker krijgt. Want veel mensen hebben herinneringen aan het wegrestaurant wat jarenlang niet weg te denken was langs de A2. ,,Natuurlijk zetten we nog steeds in op doorreizigers, maar vooral ook de lokale bevolking wordt een pijler", legt hij uit. ,,We bieden straks een goede menukaart met voor iedereen een lekker gerecht. Mensen kunnen uitgebreid komen eten, maar ook terecht voor een snelle hap tijdens hun reis."

Ook wordt al hard nagedacht over evenementen die op het terrein gehouden kunnen worden. Niet zo gek, want Hiemstra heeft ervaring met horeca op festivals. ,,De officiële opening gaat ook een klapper worden", belooft hij. Lachend: ,,Tja, ik denk nou eenmaal graag groot. En je ziet, het heeft hier goed uitgepakt. Al moet er nog wel flink geklust worden voor ik écht tevreden ben."

FOTO BOVEN: Mensen kunnen sinds vrijdag terecht bij BarHier voor een hapje en drankje. Ondertussen werkt huurder Erwin Hiemstra (witte trui) verder aan de verbouwing van het pand nabij afslag 26 van rijksweg A2. (Foto: Albert Stolwijk).


Afbeelding