Een ontmoeting met Woutertje Kaboutertje: zaterdag 7 januari is dat vanaf 17.00 uur weer mogelijk in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).
Een ontmoeting met Woutertje Kaboutertje: zaterdag 7 januari is dat vanaf 17.00 uur weer mogelijk in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

LAMPIONOPTOCHT OP ZATERDAG 7 JANUARI

Traditie: een ontmoeting met Woutertje Kaboutertje

Het zag er even naar uit dat lampionoptocht Liemt-Al-Licht, waarbij de jeugd de kans krijgt om Woutertje Kaboutertje te ontmoeten, dit jaar niet door kon gaan vanwege de reconstructie van het centrum in Liempde. Na overleg tussen de organiserende stichting Algemeen Belang Liempde en aannemingsbedrijf Jan van den Boomen BV kan het evenement gewoon doorgaan. Verzamelpunt op zaterdag 7 januari om 17.00 uur is de dorpspomp aan de Keefheuvel in Liempde.

De optocht is bedoeld voor kinderen tot en met groep 4. Zij ontvangen 's middags gratis een lampion van Algemeen Belang Liempde. Onder leiding van Willemke Tell wordt een route gewandeld om uiteindelijk op het Raadhuisplein Woutertje Kaboutertje te ontmoeten. De dorpskabouter maakt voor de zeventiende keer zijn opwachting. Aanvankelijk kwam hij op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar om te kijken hoe het met de laatste Liempdenaartjes was. Zij waren in 1995, het laatste zelfstandige jaar van de gemeente Liempde, geboren en dus nog als Liempdenaren ingeschreven. Inmiddels

Gemonde

1+1=11-Sjow

Jeugd in Gemonde kan zondag 8 januari in café De Schuif aan de Dorpstraat vanaf 13.41 uur een gooi doen naar de functie van hoogheid tijdens de 1+1=11-Sjow van De Mullukzuipertjes, de stichting voor jeugdcarnaval. Die dag worden ook de leden van de Raad en de Dansdurskes gekozen. Het thema van de verkiezing is ditmaal 'glitter en confetti'. Presentatrices Patty en Gemma nemen de kinderen mee in de wereld van glamour. De jeugd mag op haar beurt laten zien wat ze in huis heeft: een dans, een geweldig lied, een goochelact of misschien wel iets anders.

staat het evenement al vele jaren vast op de kalender. De optocht voert vanaf de Keefheuvel langs het Raadhuisplein, Oude Dijk, Heesterbos, Nieuwstraat, Schoolpad, Kloosterhof, Keefheuvel, Vlasspreistraat, Dorpsstraat en Broekegangske. Bewoners die langs deze route wonen, worden vriendelijk verzocht de kerstviering tot na de optocht de laten hangen. Ook andere versieringen, zoals waxinelichtjes, zijn altijd welkom en verhogen de sfeer. Na afloop wacht de kinderen bij de dorpspomp een warme versnapering.