MAART: In plaats van een klucht bracht Teejatergroep Orion een Shakespeare-drama op de planken in Lennisheuvel: Midzomernachtsdroom. (PdK).
MAART: In plaats van een klucht bracht Teejatergroep Orion een Shakespeare-drama op de planken in Lennisheuvel: Midzomernachtsdroom. (PdK). Foto: Peter de Koning

Liempde, Lennisheuvel, Gemonde en Esch in 2016

Foto's: Peter de Koning (PdK), Wendy van Lijssel (WvL), Annelieke van der
Linden (AL), Daisy Renders (DR), Gerard Schalkx (GS) en Albert Stolwijk (AS).

MEI: Cultuurevenement Op Drift stond in het teken van vrede. De letters van dit woord dreven tijdens dodenherdenking in de Essche Stroom. (PdK)
MEI: De Essche korfbalvereniging Tovido viert het 40-jarig bestaan; in september staat ook tennisclub d'Oggelen stil bij dit robijnen jubileum. (PdK)
MAART: Gemeenschapshuis De Orion in Lennisheuvel krijgt zonnepanelen. Het is de opmaat van een grootscheepse renovatie. (AL)
OKTOBER: De huiskamer 'Esch voor Elkaar' in dorpshuis De Es slaat aan. Wekelijks komen mensen bijeen voor activiteiten. (PdK).
MEI: Op Hemelvaartsdag stroomt er bier uit de Essche dorpspomp. Tapper Gerrie van der Mee vult de pullen voor nieuwkomers Joris en Aagje van Os. (PdK)
SEPTEMBER: Melvin Erkemeij (9) maakt driehonderd knuffels voor kinderen in het door een aardbeving getroffen Nepal. Hij brengt ze zelf weg... (Foto: Isabel Erkemeij).
OKTOBER: Na jaren worden er weer huizen gebouwd in Esch. Aan Het Kruys start de bouw van achttien woningen in het plan Essche Akker. (AL)
OKTOBER: Een themaproject over politiek wordt door leerlingen van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel afgesloten met heuse verkiezingen. (AL)
SEPTEMBER: Met 800 deelnemers boekt jeu-de-boulestoernooi 't Essche Boeltje een record. (AS)