Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DRUKBEZOCHTE PUBQUIZ THE BRAIN IN CAFÉ BECOLOTH

Top 2000-quizzers 'betalen' Leergeld

Deelnemers aan de Top 2000-pubquiz van The Brain hebben dinsdag in café Becoloth een bedrag van 500 euro bij elkaar gespeeld voor stichting Leergeld. De cheque werd door de quizmasters Kiske de Leest en Marc de Laat overhandigd aan bestuurslid Richard Permentier.

Twintig teams die vaak kozen voor namen die gekoppeld konden worden aan een artiest of nummer uit de Top 2000, namen deel aan de quiz die bestond uit liefst 120 beeld- en geluidsvragen. Natuurlijk gingen de vragen over grootheden als David Bowie, Queen en Led Zeppelin, maar ook passeerden vragen de revue over Mr. Probz, Amazing Stroopwafels en Normaal. In de finale streden vertegenwoordigers van de vier beste teams om de hoogste eer. Met drukknoppen moesten de kandidaten zo snel mogelijk reageren op elf muziekvragen, onder meer over de op Eerste Kerstdag gestorven George Michael. De winst ging naar Yvonne van der Pasch die namens team Koffie Tobruk de eindzege pakte, vóór Blame It On The Boogie, Huilen Is Voor Marc De Laat en Heeren van 5.

Bestuurslid Permentier van stichting Leergeld was ingenomen met de ondersteuning van de Brain-quizzers. ,,We ondersteunen jongeren van 4 tot 18 jaar. Als ze bij de gemeente geen financiële hulp krijgen, kunnen ze bij ons terecht", vertelde hij. Leergeld draagt bij aan contributies voor sportclubs, een bezoek aan het theater of andere culturele activiteiten. In 2016 werden in Boxtel 85 kinderen ondersteund door Leergeld. (Foto: Peter de Koning).