Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

OPBRENGST GAAT NAAR INRICHTING VAN SPEELPLEIN ONDERBOUW

Kerstmis vieren op school

RENSKE VERHAGEN

Gehuld in hun mooiste kerstkleren bezochten de leerlingen van de Sint-Lambertusschool in Gemonde vorige week mét hun ouders de kerstmarkt. Kerstballen vissen, zelfgemaakte poffertjes eten, meedoen aan een loterij: het kon allemaal. De school probeerde zo geld op te halen voor de inrichting van de onderbouwspeelplaats.

Op de Sint-Lambertusschool in Gemonde organiseerde het oudercomité een kerstmarkt. Iedereen was welkom: mama's, papa's, ooms, tantes, oma's, opa's en broers en zussen. Ook de broers en zussen die al van school zijn, waren natuurlijk uitgenodigd. Overal stonden verschillende spullen die verkocht werden. Het was superleuk. Je kon allemaal verschillende dingen kopen zoals oude spulletjes van zolder. Ook kon je raden hoeveel de kerstman woog. Er was ook een loterij. Op school was er een herberg gemaakt: daar kon iedereen veel eten halen zoals koffie, thee, ranja, water en koekjes. Maar er waren ook veel lekkere dingen die moeders gemaakt of gebakken hadden.

FOTO BOVEN: Geen eendjes, maar kerstballen vissen tijdens de kerstmarkt op de Sint-Lambertusschool. (Foto's: Albert Stolwijk).

FOTO'S RECHTS: De kerstmarkt op de Sint-Lambertusschool stond in het teken van allerlei spelletjes. Van een bingo tot een loterij, waar zelfs een boodschappenpakket gewonnen kon worden. En van oud-Hollandse spellen tot memory. De jongste bezoekers gingen fanatiek in het bordspel op. Uiteraard aangemoedigd door enthousiaste ouders. Ook konden kinderen ter plekke kerstversieringen maken. Die kregen daarna natuurlijk een plekje in de feestelijk verlichte schoolkerstboom in de hal.

Afbeelding
Afbeelding