Afbeelding
Foto: Peter de Koning

IJSHOCKEYCLINIC RED EAGLES TIJDENS BOXTEL ON ICE

Met stick en puck de schaatsbaan op

LONNEKE HOONDERT

Behendig cirkelden de spelertjes van het Under 8 en Under 10-team van ijshockeyvereniging Red Eagles rondom coach Frank Tijbosch en BeNeLeague-speler Bryan Vos. Langs de schaatsbaan Boxtel on Ice keek de toegestroomde jeugd dinsdag haar ogen uit. Enkele kinderen waagden tijdens de clinic zelfs een schot op het doel.

De ijshockeyclub uit 's-Hertogenbosch toog naar de ijsbaan aan de Prins Hendrikstraat om Boxtelse kinderen kennis te laten maken met de sport. En wie kan de jeugd beter enthousiast maken voor de 'snelste sport ter wereld' dan de jongste ijshockeytalenten van de vereniging? In volledige bepakking stonden de spelers op het ijs. Hun schaatskunsten maakten de nodige indruk op de toeschouwers en ook hun snelheid en behendigheid met de stick en puck gooiden hoge ogen. Veel kinderen wilden het graag zelf proberen. En dát mocht. Eén voor één belaagden ze de goalie.

Lieke Luijks (11) was zo'n durfal die zelf de stick oppakte. ,,Ik vind het leuk, want ik heb het nog nooit gedaan. Ik zie het altijd op televisie en ik was heel benieuwd hoe dit in het echt zou zijn. Het schaatsen gaat me goed af, maar ik heb jammer genoeg niet gescoord. Het is best lastig om met een stick een puck onder controle te houden."

STIL GENIETEN

Waar sommige kinderen graag zelf de stick ter hand namen, was het voor anderen al voldoende om het spektakel vanaf de zijlijn mee te maken. Het zag er dan ook indrukwekkend uit: de in volledig tenue uitgedoste ijshockeyers die langs zoefden. Wanneer er gescoord werd, sloegen ze met hun stick op de ijsvloer. ,,Dat is gebruikelijk als er een punt wordt gemaakt", riep coach Tijbosch. Tren Verdaasdonk (10) was zo'n stille genieter. Hij kwam speciaal naar de schaatsbaan om de clinic te bekijken. ,,Mijn vader en ooms hebben allemaal bij de Red Eagles gespeeld. Schaatsen vind ik sowieso al leuk en dat de spelers dan ook nog ergens hard tegenaan moeten slaan, maakt het nóg leuker." Zijn moeder vulde aan: ,,Hij zit op honkbal, vandaar."

STOERE MEISJES

Cheyenne Volkers (10) was één van de spelers uit 's-Hertogenbosch die dinsdag namens Red Eagles meedeed aan de clinic en was enthousiast. ,,Niet elke stad heeft een ijsbaan en deze is erg mooi. Hopelijk vinden de kinderen uit Boxtel het zó leuk, dat ze bij onze club willen komen. Ook meisjes. Zelfs als je niet zo stoer bent, kun je meedoen. Je draagt veel bepakking, dus als je valt, voel je er bijna niets van."

FOTO BOVEN: Kinderen mochten ijshockeyen op de Boxtelse schaatsbaan tijdens een clinic van de Red Eagles uit 's-Hertogenbosch. (Foto: Peter de Koning).