Michael van Gerwen moest dinsdag alles op alles zetten om Cristo Reyes te verslaan. De Gemondse darter speelt vanavond in de derde ronde van het WK tegen Darren Webster. (Archieffoto: Lawrence Lustig/PDC).
Michael van Gerwen moest dinsdag alles op alles zetten om Cristo Reyes te verslaan. De Gemondse darter speelt vanavond in de derde ronde van het WK tegen Darren Webster. (Archieffoto: Lawrence Lustig/PDC). Foto: Lawrence Lustig/PDC

MICHAEL VAN GERWEN MOEIZAAM NAAR DERDE RONDE

'Hij was goed, maar niet goed genoeg'

,,Ik ben blij dat ik heb gewonnen." De in Boxtel geboren en getogen darter Michael van Gerwen was opgelucht na de moeizame overwinning op Cristo Reyes. Van Gerwen en Reyes ontmoetten elkaar in de tweede ronde van het WK darts dat momenteel in Londen wordt gespeeld.

Na een simpele zege in de eerste ronde moest 'Mighty Mike' dinsdagavond alles uit de kast halen om de zege veilig te stellen en uitzicht te behouden op dat ene doel: de eindzege in Alexandra Pallace. Van Gerwen kwam uiterst moeizaam op gang en zag tot zijn verbazing dat zijn Spaanse tegenstander het tempo en de scores tamelijk eenvoudig kon bijhouden. In de eerste set bleef hij steken op een gemiddelde van 98 per drie pijlen. Nadat Reyes eenmaal was gebroken, werden de gemiddelden beter en leek Van Gerwen op de derde ronde af te stevenen.

VERDER BOUWEN

Verrassend genoeg wist de als 32e geplaatste Reyes het hoge niveau van Van Gerwen ook in het vervolg van de boeiende partij moeiteloos bij te houden. De Spanjaard gooide de wedstrijd van zijn leven en wist een hoog gemiddelde (106) te koppelen aan een geweldig finishpercentage (58 procent). Daarmee wist hij zelfs betere cijfers te overleggen dan de in Gemonde wonende Van Gerwen. Reyes kwam evenwel te kort om Van Gerwen te verslaan.

Voor de camera van Omroep Brabant erkende Mighty Mike verrast te zijn door de prima vorm van zijn opponent. ,,Hij was goed, maar niet goed genoeg. Gelukkig. Het was een fantastische partij en ben blij dat ik deze eruit heb kunnen slepen. Met dit resultaat wil ik verder bouwen aan het einddoel: wereldkampioen worden."

Van Gerwen speelt in de derde ronde tegen Darren Webster. De 'Demolition Man' uit Engeland versloeg Australiƫr Simon Whitlock met indrukwekkende cijfers: 4-0. De partij tussen Van Gerwen en Webster wordt heden, donderdag 29 december gespeeld in Londen.