Irene JO13-2 verloor in de laatste drie seconde de poulewedstrijd tegen DVG.
Irene JO13-2 verloor in de laatste drie seconde de poulewedstrijd tegen DVG. Foto: Peter de Koning

600 ZAALVOETBALLERTJES IN ACTIE TIJDENS KERSTTOERNOOI

'Dit is veel leuker dan tv kijken'

HENK VAN WEERT

Zo'n zeshonderd jeugdige zaalvoetballertjes doen deze week mee aan het jaarlijkse kersttoernooi dat de clubs in deze regio gezamenlijk organiseren. In sportcomplex De Braken leek het team JO13-2 van het Gemondse Irene dinsdag, op de eerste wedstrijddag, gelijk te gaan spelen tegen DVG. Maar het liep anders. In de laatste drie seconden scoorde de Liempdse ploeg...

Delani van Vliet (11) uit Gemonde baalde stevig dat zijn team verloor. Ook de eerste wedstrijd van zijn team ging immers al verloren. Toch gaf de speler van Irene de moed niet op. ,,We hebben een prima ploeg en zijn in topvorm", glunderde de blonde krullenbol. Of hij met zijn ploeggenoten extra had getraind voor het zaalvoetbaltoernooi? ,,Neuh, we spelen op straat en zijn dus altijd in conditie", grinnikte Delani. Zijn twee jaar oudere broer Jayden knikte: ,,Ik speel nu in JO13-1 en vorig jaar werden we tweede. Dus je snapt wel dat we deze keer voor de titel gaan."

GEEN PROFVOETBALLER

De twee broers voetballen al vanaf hun zesde jaar. ,,Tijdens de competitie ben ik middenvelder, maar vandaag verdedig ik vooral", vertelde Delani. Ook Jayden staat op een andere positie. ,,In het veld ben ik spits en nu aanvallende middenvelder. Maar dat vind ik niet erg. Het is fijn om met een team sportief bezig te zijn. Dit doe ik liever dan thuis voor de tv zitten." Hoewel hij dolgraag voetbalt ziet Delani geen toekomst voor zichzelf weggelegd als profvoetballer. ,,Ik ben voor PSV. Net als mijn ene opa. De andere opa is voor Feyenoord. Maar nee, ik wil van voetbal niet mijn baan maken; ik wil het liefst vrachtwagenchauffeur worden." Ook Jayden heeft zijn favoriete clubs: ,,Ajax en Barcelona. Net als mijn papa. Je snapt wel: we zijn het bij ons in de familie vaak oneens als het over voetbal gaat."

POULES

Verdeeld over vijf poules kwamen dinsdag 25 teams met jongens (en soms meisjes) in de leeftijd van 11 tot en met 12 jaar in actie. Donderdag 29 december komen ongeveer net zoveel kinderen in de leeftijd van 9 en 10 binnen de lijnen, terwijl vrijdag een kleine 150 voetballertjes van 8 en 9 jaar oud meedoen aan het toernooi. Op oudjaarsdag, zaterdag 31 december wordt het zaalvoetbalevenement afgesloten met de mini-pupillen en de meisjesteams.

MOOIE TRADITIE

Aan het zaalvoetbaltoernooi doen teams mee van ODC, RKSV Boxtel, DVG Liempde, Essche Boys, Irene Gemonde en LBC Lennisheuvel. Voorzitter Ties Pronk van RKSV Boxtel was dinsdag tevreden over het aantal aanmeldingen. Daarin kreeg hij bijval van Louis van Besouw, die leiding geeft aan het jeugdbestuur van ODC en op de eerste wedstrijddag een van de vrijwilligers was om de wedstrijden in goede banen te leiden. ,,Het is lekker druk. Niet alleen met sportende kinderen, maar ook ouders en grootouders op de tribune. Deze mooie traditie verdient het om te worden voortgezet."

BOVENSTE FOTO: Irene JO13-2 verloor in de laatste drie seconde de poulewedstrijd tegen DVG. (Wedstrijdfoto's: Peter de Koning).


Vuurwerkverbod
rond Geitenwei
in Selissenwal

De gemeente Boxtel heeft de omgeving van de Geitenwei aangewezen als vuurwerkvrije zone op oudejaarsdag. Van 18.00 tot 02.00 mag in een straal van honderd meter rondom het parkje aan de Reginahof in de wijk Selissenwal geen vuurwerk afgeschoten worden. Wie zich niet aan het verbod houdt, riskeert een fikse boete, waarschuwt burgemeester Mark Buijs.

120 buurtbewoners dienden in januari een petitie in waarin ze de gemeenteraad opriepen bij de komende jaarwisseling een vuurwerkvrije zone af te kondigen. De raad legde het verzoek bij het college van B. en W. neer dat hier nu aan tegemoet komt.
Omwonenden hebben een brief ontvangen met de informatie over het vuurwerkverbod. Daarnaast komen er zaterdag 31 december vijf borden met onderbord 'verboden om vuurwerk af te steken' in de omgeving om duidelijk te maken dat er een verbod geldt. Burgemeester Buijs is blij dat de gemeente op deze manier een oplossing kan aandragen om de komende jaarwisseling voor zowel mens als dier goed te laten verlopen.

Jeugdvoetballers van alle clubs in de regio doen deze week mee aan het jaarlijkse kersttoernooi in sporthal De Braken.
De broers Delani (11, links) en Jayden (13) van Vliet van de Gemondse voetbalvereniging Irene.