Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BOEIENDE TENTOONSTELLING IN MUSEUM BOXTEL

Amateurkunst schittert in MuBo

Museum Boxtel (MuBo) in Sint-Ursula trok op Tweede Kerstdag niet heel veel publiek. Maar de bezoekers die een kijkje kwamen nemen bij de expositie met werken van amateur-kunstenaars keken hun ogen uit. In het museum is een bijzondere verzameling kunstwerken te zien. Niet minder dan 24 kunstenaars doen mee aan de tentoonstelling.

Uit de enthousiaste aanmeldingen van amateurkunstenaars kon de afgelopen weken een expositie worden samengesteld met een grote mix aan kunstvormen. De bezoeker kan genieten van schilderkunst, pentekeningen, beeldhouwkunst, keramiek, dichtkunst, mozaïek, brons en naaldkunst. ,,Het zijn stuk voor stuk werken waarin de kunstenaar zijn hart en ziel heeft gelegd", vertelde MuBo-secretaris Willem van Vossen eerder.

DEMONSTRATIE

Tijdens de expositie kan de bezoeker ook kennismaken met de kunstenaars. Gedurende de reguliere openingstijden zijn er altijd wel een of meerdere aanwezig om mee in gesprek te raken. Dat was ook op Tweede Kerstdag het geval. Tot en met 12 februari wordt in MuBo op alle zondagen van 13.30 tot 15.00 uur een demonstratie of presentatie gegeven door een exposerende amateurkunstenaar. Dat gebeurt dan in de ontvangstruimte van het museum. De 'kunstenaar van dienst' laat dan zien hoe hij te werk gaat en vertelt op welke wijze een kunstwerk tot stand komt.

Onderwerpen die aan bod zullen komen, zijn het gieten van bronzen beeldjes, het maken van werken in gemengde technieken en collages, een workshop mozaïek voor volwassenen en kinderen, beeldhouwen, keramiek en natuurlijk schilderkunst. Het complete programma staat op www.muboboxtel.nl.

TOEGANG

De entreeprijs voor volwassenen is 3,50 euro en voor kinderen van 12 jaar en ouder twee euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang mits ze onder begeleiding van een volwassene naar het museum komen. MuBo is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op 1 januari.

FOTO ONDER: Bezoekers van MuBo kijken met vrijwilliger Fons van Vlerken (links) naar beelden van Marion Coolen-Smits. 24 amateur-kunstenaars nemen deel aan de expositie die in het museum is ingericht. (Foto: Albert Stolwijk).