Liempde beleefde een drukbezochte Kribkesroute. Op Eerste en Tweede Kerstdag konden deelnemers gebruik maken van een treintje dat langs de kerststalletjes reed. (Foto: Albert Stolwijk),.
Liempde beleefde een drukbezochte Kribkesroute. Op Eerste en Tweede Kerstdag konden deelnemers gebruik maken van een treintje dat langs de kerststalletjes reed. (Foto: Albert Stolwijk),. Foto: Albert Stolwijk

TOP 2000-FEEST IN 'T WAPEN VAN LIEMPDE

Liempde loopt uit voor vijfde Kribkesroute

De vijfde Kribkesroute die dit jaar in Liempde wordt gehouden, valt in de smaak bij het publiek. De kerststallen die langs de route staan opgesteld, trekken veel bekijks.

De Kribkesroute is tot en met 31 december te zien. Gedurende beide kerstdagen reed een boemeltreintje door Liempde om bezoekers van de kerststallenroute op comfortabele wijze door het dorp te vervoeren. Een leuke attractie om de 'sleur' van Eerste of Tweede Kerstdag te doorbreken en lekker op pad te gaan.

De Heilig Hartparochie liet deze weten dat de kerststallen in de Liempdse parochiekerk van Sint-Jans Onthoofding ook drukbezocht zijn. Zowel in de kerk als in het portaal is een kerstgroep te zien. En die trok, samen met de kerstvieringen in de kerk, meer dan twaalfhonderd bezoekers.

TOP 2000

Liempde staat ook de komende dagen in het teken van allerlei festiviteiten waarmee 2016 wordt afgesloten en 2017 wordt begroet. Morgen, vrijdag 30 december is het Top 2000-feest in café 't Wapen van Liempde. De kroeg wordt vanaf 20.00 uur omgebouwd tot een Liempds Top 2000-café, met de deejays Albert Bressers en Maarten Termeer. Het is een festiviteit die voortkomt uit de gekte rond de start van de stemweek van de Top 2000, die in Liempde plaatsvond. Honderden fans van de Top 2000 verzamelden zich in het dorp om een glimp op te vangen van deejay Gerard Ekdom.