Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Merle & Lisa?

Sportcomplex De Braken vormde gisteren het decor voor de zevende editie van het zaalhockeytoernooi van hockeyvereniging MEP. In de ochtend speelde de F-jeugd hockeywedstrijdjes in gemixte teams en 's middags was het de beurt aan de E'tjes. Het toernooi telde 130 deelnemers. Daarnaast leidden allerlei MEP-vrijwilligers het toernooi in goede banen...

Wie zijn jullie? ,,Wij zijn Merle van Laarhoven en Lisa Peerdeman. We zijn 10 jaar oud."

Wat is jullie taak tijdens het zaalhockeytoernooi? Merle: ,,Mijn vader, die nu zelf als scheidsrechter op het veld staat, had nog een coach nodig voor een meisjesteam. Hij vroeg me of ik dat wilde doen. Dat wilde ik wel, samen met mijn vriendin Lisa."

Hebben jullie ervaring als coach? Merle: ,,We hockeyen allebei en ik train wekelijks de benjamins. Dat zijn kinderen van vier en vijf jaar oud." Lisa: ,,En ik heb af en toe meegeholpen bij de trainingen die Merle gaf."

Hoe is het om coach te zijn van een team? Lisa: ,,Het is leuk om een team te mogen leiden. Je kunt de kinderen nog beter maken door uitleg te geven over allerlei situaties in het veld." Merle: ,,We hebben een klembord meegenomen waarop we de opstelling schrijven en kunnen bijhouden waar iedereen staat in het veld." Lisa: ,,Het is een leuk team. Ze hebben zelf een yell bedacht: 'hockey, hockey, hockey, doe je met een stokkie. Winnen, winnen, winnen, doe je met vriendinnen'."

Hoe verloopt het zaalhockeytoernooi? Merle: ,,Tot nu toe hebben we één wedstrijd gespeeld en die hebben we helaas verloren. Na deze wedstrijd hebben Lisa en ik kort aangegeven wat het team zou kunnen verbeteren, bijvoorbeeld op positie blijven en elkaar nauwkeuriger aanspelen. En ze moeten lekker fel zijn in het veld! Maar het maakt ons niet uit of we winnen of verliezen, als iedereen er maar plezier in heeft. Dat is het belangrijkste!"

FOTO LINKS: Merle van Laarhoven en Lisa Peerdeman (voorste rij v.l.n.r.) waren gistermiddag tijdens het zaalhockeytoernooi van MEP actief in sportcomplex De Braken als coaches van team Geel. (Foto: Annelieke van der Linden).