Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

1 MILJOEN EURO VOOR PROJECTEN

Provincie geeft impuls aan Het Groene Woud

Nationaal Landschap Het Groene Woud kan met steun van de provincie Noord-Brabant een groot deel van zijn ambities realiseren om het landschap op alle fronten een kwaliteitsimpuls te geven. Met een bedrag van ruim 1 miljoen euro gaat de provincie bijdragen aan elf projecten die tussen 2017 en 2020 gestalte krijgen in Het Groene Woud.

De ambities en de in totaal 23 projecten zijn vastgelegd in het Uitvoeringsprogramma 2017-2020 van nationaal landschap Het Groene Woud. Doel is om relaties te versterken, ondernemerschap te bevorderen en bovenal een gevarieerd natuur- en cultuurlandschap te realiseren dat door inwoners en bezoekers gewaardeerd wordt.

De projecten komen voort uit de streek of zijn ontwikkeld door Het Groene Woud zelf. In september namen Gedeputeerde Staten het uitvoeringsprogramma in ontvangst. De provincie gaat aan elf projecten financieel bijdragen.

De projecten uit het programma van Het Groene Woud dragen bij aan een circulaire economie in de streek, gastvrijheid en de realisatie van een groen, sociaal en vitaal landschap. Daarnaast zijn alle projecten volgens de provincie gestoeld

Liempde

Vogeltjesmarkt Liempde

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 31 december van 07.30 tot 11.00 uur haar maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt in en rond de accommodatie van handboogschutterij L'Union, Heidezoom 2. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang.

op de twee kernwaarden van Het Groene Woud: 'groen in ál zijn facetten' en 'een mozaïek van dorpen en steden'. Het pakket aan ambities en kernwaarden sprak de provincie zeer aan, zo laten Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant in een brief weten. Vooral omdat ze door Het Groene Woud 'integraal worden benaderd en onderling worden verbonden'. ,,Daarnaast sluiten de doelen van Het Groene Woud aan bij het provinciale bestuursakkoord Brabant Verbindt. Daarmee kan Het Groene Woud een bijdrage leveren aan identiteit, gemeenschapszin en dynamiek van de streek", aldus de provincie.

Voorzitter Yvo Kortmann van Het Groene Woud is blij met de bijdrage. ,,Dit onderstreept dat de provincie de kwaliteiten van Het Groene Woud erkent. We willen in het eerste kwartaal van 2017 starten met de uitvoering van de projecten die de provincie heeft gehonoreerd."


Lennisheuvel luidt nieuwe jaar in met wandeling en lunch

In Lennisheuvel wordt zondag 8 januari een wandeling georganiseerd om het nieuwe jaar in te luiden. Deelnemers worden om 10.00 uur in De Orion ontvangen met koffie en thee. Een halfuur later gaat de wandeling van start.

Na afloop kan iedereen om 12.00 uur genieten van een lunch. Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 30 december bij onder meer Henny Smetsers (Lennisheuvel 39), telefoonnummer 06-23 87 88 84 of Chris Snik (Mijlstraat 71), 06-38 61 62 71. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro. Na afloop is er een nieuwjaarsconcert door de fanfare en blaaskapel.