HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708; diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Moederschap van God. Met een hart vol liefde. Maria bekleedt in onze katholieke traditie een bijzondere plaats. Met en door haar is de Christus onder ons verschenen. Het is een nieuw begin in de geschiedenis van de mensheid. Wellicht is hiermee ook een 'link' te leggen met het feest van Nieuwjaar dat we vandaag vieren. Maria is de Moeder van God: het is geloofstaal die ons wil openen om het mysterie van Kerstmis beter in te gaan. Wie zich hierdoor laat raken en vormen: Gezegend is hij!

* Parochiesecretariaat. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00. Het telefoonnummer is (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Liturgische kalender. Maandag 2 januari heiligen Basilius de Grote en Gregorius van Nazianze, bisschoppen en kerkleraren.

* Uit de agenda. Donderdag 5 januari 21.00 vergadering bestuur Sint-Petruskoor, pastoraal centrum Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. Annie Passier-Moors (84) en Frans v. Heesch (87).

* Adventsactie. De collecte voor de adventsactie heeft in de parochie 690,54 euro opgebracht.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 31 december 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 1 januari 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Sint-Petruskoor. Tijdens de hoogmis op 1 januari zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Messe zur Ehre des H. Franz von Assisië van J.B. Hilber.

* Orgelprogramma. Andriessen: In dulci jubilo; Schoonenbeek: Puer natus est; Guilmant: Puer nobis nascitur; Franck: Sortie.

* Misintenties. ZATERDAG Oudejaarsdag, 19.00 Jos v. Nieuwburg (jgt); overl. ouders Van Kollenburg-Essens en hun kinderen; bijzondere intentie.

ZONDAG Nieuwjaarsdag, 10.30 familie Grilis-Cornelissen (jgt); Ciska Peijnenburg (mgd); overl. ouders Van Berkel-Sanders; bijzondere intentie; uit dankbaarheid.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG Driekoningen, 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering. Intenties voor hr. en mw. v. Kemenade (verj); Dries v. Grinsven (jgt); overl. fam. Van Grinsven-Roefs; Pia en Tiny Röling.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG Nieuwjaarsdag, 09.30 hoogmis; voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong met Gregoriaanse gezangen door kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor alle levende en overleden parochianen; voor het welslagen van een nieuw parochiejaar.

MAANDAG geen eucharistieviering.

DONDERDAG 09.00 stille heilige mis (bijsacristie); voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

MEDEDELINGEN

* Oudejaarsdag. Zaterdag 31 december, oudejaarsdag, is er geen eucharistieviering.

* Kerststal. Ondanks dat de Kribkesroute door Liempde op 31 december eindigt, blijven de stallen in kerk en kerkportaal traditioneel staan tot tenminste Driekoningen (6 januari). Dank aan allen die de kerstvieringen en de openstelling van de kerk voor de Kribkesroute tot een succes hebben gemaakt. Tijdens deze dagen bezochten zo'n kleine 1.200 bezoekers de vieringen en de kerststal in de kerk.

* Weekendvieringen in 2017. Vanaf 1 januari vervalt in de kerk de zaterdagavondviering. Graag hier rekening mee houden met het opgeven van misintenties. De hoogmis op zondag om 09.30 blijft. Deze wordt om beurten muzikaal opgeluisterd door het parochieel kerkkoor Cantate Domino, Antoinette van Roosmalen die de samenzang begeleidt en gastkoren, waaronder het combikoor tijdens de jeugdvieringen.

* Welkom in de pastorie. Parochianen zijn op zaterdag tussen 10.30 en 11.30 welkom in de Liempdse pastorie voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De kosten voor een intentie blijven ook komend jaar 12 euro. In verband met Oudejaarsdag vervalt het koffiedrinken in de pastorie op 31 december. De eerstvolgende mogelijkheid is zaterdag 7 januari.

* Gezamenlijke parochieviering. Zondag 15 januari is er om 10.30 in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel een gezamenlijke parochieviering. In de overige kerkdorpen is er dan op zondag geen mis. Reeds opgegeven intenties worden gelezen op zondag 8 januari. Nog op te geven intenties worden, indien gewenst, op 15 januari gelezen in de gezamenlijke viering in Boxtel.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG Oudejaarsdag, 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor overleden ouders Van der Linden- v.d. Hoogen.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Intenties die later binnenkomen worden niet meer in Brabants Centrum vermeld, maar nog wel in de viering afgelezen. Misintenties kosten 12 euro en kunnen in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de brievenbus worden gedaan.

* Agenda. Dinsdag 3 januari 19.00 ouderavond eerste communie.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51; Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, tel. 63 34 90 of bij Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is geopend op maandag van 10.30 tot 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG Oudejaarsdag, 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties: voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Intenties voor levende en overleden leden van de KBO.

MEDEDELINGEN

* Overleden. In de parochie is afscheid genomen van Toon Ruijs (76) en Els Baars (90). Mogen zij nu delen in Jezus' Verrijzenis uit de dood.

* Kerstmis. Wij kunnen terugzien op mooie vieringen in de kerk. Hartelijk dank aan alle parochianen die hieraan hun medewerking verleend hebben.

* Misintenties. De vergoeding voor een misintentie bedraagt 12 euro. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG Oudejaarsdag, 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor: Huub v. Rooij; Piet v.d. Akker (Hakendover); Jos en Paula den Otter-Kemps; Lenie Kleijn- den Otter; Wil v.d. Pasch (Nieuw-Zeeland); Marij den Otter-den Otter; voor het geestelijk en tijdelijk welzijn van alle parochianen.

DINSDAG 19.00 vespers, liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Nieuwjaarsdag. Zondag 1 januari is er geen eucharistieviering in Gemonde, wel om 10.00 in Sint-Michielsgestel.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG Nieuwjaarsdag, 17.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. C.A. Terlouw uit Boxtel. Voor de kinderen is geen Paks in verband met de vakantie. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN.

* Geen dienst. Zaterdag 31 december, oudejaarsdag, is er geen dienst.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Kerstvieringen

over vertrouwen

bij Kleine Aarde

Het terrein van vroeger milieueducatiecentrum De Kleine Aarde was op kerstavond het decor van twee stemmige kerstvieringen. Onder leiding van Sjaak Beirnaert en Nico Bulter werd om vijf uur 's middags een viering gehouden voor kleine kinderen met hun ouders en grootouders. De tweede viering om zeven uur 's avonds was voor jong en oud.

De eerste viering trok zo'n vijftig deelnemers. Vanaf het voorplein van De Kleine Aarde trokken ze met twee musicerende herders over het terrein. Onderweg passeerden ze een 'herberg', klonk het kerstverhaal en werden kerstliederen gezongen.

De tweede viering werd bezocht door ruim honderd belangstellenden. Zij gingen met fakkels op pad en ontmoetten onder meer een engel en koor Ratatouile dat een Spaans wiegeliedje zong. Daarna klonken drie heel persoonlijke verhalen, onder meer van een Nederlands-Marokkaanse vrouw en een vluchteling uit Syrië. Hun verhalen over het ontvangen van vertrouwen en het verliezen van het vertrouwen in je omgeving en medemensen waren het decor waarin kerstliederen werden gezongen, het kerstverhaal werd voorgedragen en gebeden werd.

ZATERDAG 7 JANUARI

St(r)opdasdag

met dweilorkest

Op naor d'Honderd

Het Liempdse dweilorkest Op naor d'Honderd houdt zaterdag 7 januari haar jaarlijke openbare repetitie in stamkroeg 't Groene Woud aan de Kasterensestraat. Vanaf 20.00 uur is publiek welkom om te genieten van de muzikale klanken van Op naor d'Honderd en gastorkest De Juinders uit Heeswijk-Dinther.

Jarenlang was het de gewoonte dat op carnavalsdinsdag in café 't Groene Woud de stropdassen gekortwiekt werden. Die traditie wil Op naor d'Honderd graag weer van stal halen tijdens de openbare repetitie die 7 januari wordt gehouden. ,,Binnenkomende stropdasdragers zijn dus gewaarschuwd. De schaar gaat erin", zegt muzikant en medeorganisator Gerard Schalkx.

GROEI-EILAND

Sinds de oprichting in 1989 wil Op naor d'Honderd jaarlijks laten zien én horen in hoeverre men klaar is voor het eeuwfeest dat uitgebreid gevierd zal worden in februari 2089. Plaats van handeling is volgens Schalkx het zogeheten 'Groei-Eiland' tussen de twee bruggen over de Dommel in de buurtschap Kasteren.

Op naor d'Honderd, dat onder leiding staat van dirigent Arjan Pelle, opent de receptie en zal haar gasten onthalen met muziek.


Veteranen Boxtel

Stichting Veteranen Boxtel organiseert zaterdag 14 januari in De Rots een nieuwjaarsbijeenkomst voor Boxtelse oud-militairen en hun partner. Ook weduwen van overleden veteranen zijn welkom tijdens het samenzijn dat van 13.30 tot 15.30 uur duurt.