Afbeelding
Foto: Ferdy Steger

WERKGEVERSCLUB SPIN PUBLICEERT IN BRABANTS CENTRUM

Bedrijven delen nieuwtjes via krant

HENK VAN WEERT

Nadat eerder dit jaar wijkorgaan Platform Selissen een zelfgemaakte pagina met nieuwsberichten in Brabants Centrum introduceerde, start ook werkgeversorganisatie SPIN daar komende maand mee. Vlak voor kerst werd een samenwerkingsverband getekend tussen SPIN-voorzitter Henk Wagenaars en stichtingsdirecteur Henk van der Zee van de lokale krant. ,,Er gebeurt veel in en rond de Boxtelse bedrijven en dat mogen de mensen best weten", aldus Wagenaars.

Het is een jaar geleden dat de naam SPIN werd geïntroduceerd. De afkorting staat voor Service Portal Industrial Network en is een voortzetting van de businessclub WeB en het Personeels Diensten Centrum (PDC). Oók de beveiliging en het beheer van bedrijventerrein Ladonk en de aanleg en het beheer van glasvezel 'varen' onder de vlag van SPIN. Daarnaast voert SPIN overleg met het gemeentebestuur en wordt, waar mogelijk, collectief ingekocht. Ook kunnen aangesloten leden gebruikmaken van een juridische helpdesk.

UITGELEZEN MEDIUM

,,Het voorbije jaar hebben we benut om SPIN vorm en inhoud te geven. Nu is het moment rijp om meer naar buiten te treden", vertelt voorzitter Wagenaars. Dat zijn organisatie kiest voor samenwerking met Brabants Centrum ligt volgens hem voor de hand. ,,Een goed gelezen krant met inhoudelijk prima artikelen en dus een uitgelezen medium om met de plaatselijke gemeenschap te delen wat er zoal gebeurt 'aan de andere kant van het spoor'. Het merendeel van de 124 aangesloten bedrijven is immers gevestigd op Ladonk."

Op dat Boxtelse bedrijventerrein verdienen ruim 6.200 mensen hun dagelijkse boterham. ,,Veelal zijn dat ook mensen die in deze gemeente wonen, want eigen inwoners in dienst nemen heeft nu eenmaal onze voorkeur. En ik denk dat die medewerkers ook vrijwel allemaal wekelijks de krant lezen", zegt Wagenaars. Directeur Van der Zee van Brabants Centrum knikt: ,,Dat moet wel, ja. Onafhankelijk onderzoek wees twee jaar geleden uit dat 90 procent van alle volwassen inwoners onze krant leest."

SPINNIEUWS

SPINNIEUWS. Dat wordt de titel waaronder de werkgevers hun berichten gaan publiceren. ,,We denken eraan om circa eenmaal per maand een pagina met nieuws te kunnen maken. Het moet echt onze éigen pagina worden", benadrukt Angelien van der Zanden, die als parkmanager van bedrijventerrein Ladonk nauw betrokken is bij de samenstelling van de nieuwspagina.

De eerste ervaringen met het laten maken van krantenpagina's door lokale organisaties zijn goed, vertelt Van der Zee. ,,Als stichting zoekt Brabants Centrum nadrukkelijk de verbinding met de samenleving en het is fijn dat dit ook wordt opgepikt door andere partijen. Platform Selissen heeft haar wijkkrant in Brabants Centrum ondergebracht en dat pakt heel goed uit. We vinden het een aanwinst voor onze krant. En het tweede wijkorgaan gaat komend jaar ook van start: Centrum/Breukelen. Fijn dat nu ook SPIN voor ons kiest."

FOTO BOVEN: Voorzitter Henk Wagenaars van werkgeversorganisatie SPIN (rechts) en directeur Henk van der Zee tonen het stramien van de krantenpagina die Boxtelse bedrijven voortaan maandelijks gaan vullen. Op de achtergrond de overige leden van het SPIN-bestuur: van links naar rechts Siep Schukken, Wim Roerdinkholder, Silvan Hexspoor, Patrick van Loosbroek, Jasper Tielen en Bram Veroude. (Foto: Ferdy Steger).


Jeugd Gemonde

bakt cupcakes in

dorpshuis De Kei

Gemondse jeugd kan zaterdag 31 december tijdens Heel Jong Gemonde Bakt in dorpshuis De Kei een gooi doen naar de titel Meesterbakker van Gemonde 2016. De wedstrijd wordt door De Kei georganiseerd in samenwerking met Toffe Taartjes.

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud kunnen tijdens de wedstrijd tussen 12.00 en 14.00 uur vier cupcakes versieren. Vervolgens worden de lekkernijen beoordeeld door een jury. Er zijn verschillende prijzen te winnen, maar de hoofdprijs is natuurlijk de titel Meesterbakker van Gemonde 2016. De prijsuitreiking is om 14.30 uur. Alle deelnemers krijgen hun zelfgemaakte cupcakes mee naar huis.

AANMOEDIGEN

De Kei is vanaf 11.30 uur open. Iedereen die de kinderen aan komt moedigen, kan genieten van een kop koffie met een mini-cupcake. Ook zal er een kraampje met bakspullen zijn. Meedoen aan Heel Jong Gemonde Bakt is gratis. Inschrijven kan tot en met morgen, vrijdag 30 december via e-mail: dorpshuisdekei@hetnet.nl.