FEBRUARI: Burgemeester Mark Buijs neemt het veelbesproken bènkske op de Zwaanse Brug in gebruik. Het verwijderen van het bankje leidde eerder tot veel ophef onder Boxtelse 'hangouderen'. De terugkomst van het bankje werd gevierd met chocoladebollen (PdK).
FEBRUARI: Burgemeester Mark Buijs neemt het veelbesproken bènkske op de Zwaanse Brug in gebruik. Het verwijderen van het bankje leidde eerder tot veel ophef onder Boxtelse 'hangouderen'. De terugkomst van het bankje werd gevierd met chocoladebollen (PdK). Foto: Peter de Koning

Jaaroverzicht 2016 Boxtel

Foto's: Peter de Koning (PdK), Gerard Schalkx (GS), Albert Stolwijk (AS),
Daisy Renders (DR) en Marc Cleutjens (MC).

MAART: Vier uitverkochte concerten in de voormalige Heilig Hartkerk. Dat boden deze acteurs, zangers en vrijwilligers in de aanloop naar Pasen. 'Jesus Christ in Concert' was een van de grootste Boxtelse theaterproducties ooit... (PdK).
JULI: De gemeenteraad van Boxtel nam een motie aan, die het CDA opstelde met scholieren van het Jacob-Roelandslyceum. De boodschap: handhaaf het rookverbod in de Boxtelse horeca. (AS).
JULI: Bazaar Boxtel viert het derde lustrum in park Molenwijk. Voorzitter Michel Verhoeven presenteert het fraaie jubileumboek aan beschermvrouwe Christel Buijs. (DR).
MAART: In de voormalige wasserij Blanca opent het Hobbycentrum waar ouderen allerlei creatieve en sportieve activiteiten ondernemen. (PdK).
JULI: ODC, Boxtel en DVG krijgen een nieuw kunstgrasveld. In het najaar ontstaat ophef over het rubbergranulaat waarmee de velden zijn ingestrooid. In december wordt duidelijk dat sporten op deze velden ongevaarlijk is. (PdK).
OKTOBER: Bouwplan Cronenborg in hartje Boxtel is klaar en biedt onder meer woonruimte aan cliënten van Cello. Boxtel telt verder weinig grootschalige woningbouwprojecten. (PdK).
JUNI: De schaapskudde is terug in natuurgebied Kampina. Natuurmonumenten zet schapen in voor begrazing van de met gras overwoekerde heidevelden. (PdK).
SEPTEMBER: Onder toeziend oog van studenten van SintLucas wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de datering en conservering van de Boxtelse bloeddoek. Ook wordt de doek gerestaureerd en worden maatregelen genomen om de relikwie van het Boxtels bloedmirakel beter te bewaren in de Sint-Petrusbasiliek. (PdK).
OKTOBER: In de keuken van De Deugniet/Tafel 25 werken Esmée van Heerebeek en Irene van Oijen met chefkok Raymond Verveer en burgemeester Mark Buijs aan hun recept voor de kookbattle Keukenbazen. (AS).