Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SUCCESVOLLE PRIMEUR 'HOBBENDONKEN BY NIGHT'

Kerstmis op school, ook lekker buurten

,,Ge-wel-dig!". Leon van Krieken wordt overladen met complimenten voor de eerste editie van Hobbendonken by Night, het kerstspektakel dat gisteravond voor het eerst werd gehouden op de gelijknamige basisschool in Boxtel-Oost. Met de andere leden van de kerstcommissie is Leon erin geslaagd een gezellig en gemoedelijke kerstavond voor kinderen, ouders én leerkrachten te verzorgen.

,,We kregen van ouders te horen dat ze wel eens iets anders wilden dan een kerstmarkt", vertelt Van Krieken, die al in september in overleg trad met directeur Henk Verhoeven. ,,We zijn keihard aan de slag gegaan en hebben een grote groep sponsors verzameld die ons helpen met spullen. Partytenten, een caravan om popcorn in te verkopen, hapjes, dranghekken, kinderspelen en zelfs een bobsleebaan (foto)."

Iedereen is enthousiast. En iedereen doet mee, ook de kinderen van Syrische ouders die pas sinds kort op school zitten en stralen. Trots laten ze hun school zien; hun ouders verrassen de andere bezoekers van het kerstspektakel met Syrische lekkernijen. ,,Wat ben ik trots op onze school", straalt directeur Verhoeven. ,,Dit is De Hobbendonken ten voeten uit. Hapjes, drankjes, spelletjes en vooral: lekker buurten met elkaar." Verhoeven vroeg om een applaus voor 'zijn' kerstcommissie en de sponsors. En natuurlijk klonk de oproep om een rode neus te kopen voor Clinclowns. Dat kon bij de kerstman, die de rode neuzen gelukkig niet aangesleept kon krijgen... (Foto: Peter de Koning).