Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Jeugd buitenspel bij inzameling van kerstbomen Boxtel

De Boxtelse jeugd loopt een extra zakcentje mis. De kinderen komen er niet meer aan te pas als na de jaarwisseling kerstbomen ingezameld worden. Tijdens de ophaalronde voor groente-, fruit- en tuinafval in de week van 9 januari worden de sparren meegenomen door de vuilnisauto.

De laatste jaren kregen kinderen voor elke kerstboom die zij inleverden bij diverse verzamelpunten in de wijken vijftig eurocent. ,,Maar we werken als gemeente niet meer met cash geld. Bovendien vinden we het uit oogpunt van verkeersveiligheid niet langer verantwoord dat kinderen met kerstbomen door de straten slepen. Ook qua aansprakelijkheid is het ongewenst. Wie is verantwoordelijk als er een van de kinderen iets overkomt?", stelde wethouder Herman van Wanrooij (Openbare Ruimte).

Het gaat niet om een bezuinigingsoperatie, benadrukte Van Wanrooij. ,,Jaarlijks betalen we in totaal tussen de 1.500 en 1.800 euro aan kinderen die bomen inzamelen. Daar is het ons niet om te doen."

Het nieuws dat gistermiddag bekend werd gemaakt, zorgde voor veel afwijzende reacties via Facebook. Er werd zelfs een speciale actiepagina aangemaakt.

FOTO ONDER: De inzameling van kerstbomen was vele jaren een leuk tijdverdrijf voor kinderen tijdens de kerstvakantie. (Foto: Albert Stolwijk, 2012).